Το άγχος της μητρότητας!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

έγκυος καναπέςΗ προοπτική να γίνετε μητέρα είναι σίγουρα συναρπαστική. Ωστόσο, η σκέψη της μητρότητας δεν θα σας γεννήσει μόνο θετικά συναισθήματα.

 

Διάφορες ανησυχίες και φόβοι θα στριφογυρίζουν στο μυαλό σας και θα επισκιάζουν τον ενθουσιασμό σας. Θα αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να συμβιβάσετε την τωρινή σας ζωή με τις νέες ευθύνες σας, θα πανικοβάλλεστε στην ιδέα ότι δεν θα τα καταφέρετε, παρά τη σφοδρή επιθυμία σας να γίνετε καλή μητέρα.

Σκέφτεστε, επίσης, εάν το παιδί θα επηρεάσει ουσιαστικά τη σχέση με τον σύντροφό σας και εάν το μωρό σας θα γεννηθεί γερό!

Όλες οι παραπάνω αγωνίες είναι απόλυτα φυσιολογικές. Μην αισθάνεστε καμία ενοχή, λοιπόν, γι’ αυτές. Φροντίστε, απλώς, να μην αφήνετε το άγχος σας να σας κυριεύει. Αποκτήστε σχέση εμπιστοσύνης με το γιατρό σας, ο οποίος θα αποβεί πολύτιμος αρωγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, και ηρεμήστε. Από τη στιγμή που το μωρό είναι κάτι που και οι δύο σύζυγοι θέλατε, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε. Όσο για τη σχέση σας με τον σύζυγό σας, να είστε σίγουρες ότι ένα μωρό θα αποτελέσει θετικό παράγοντα για το δεσμό αλλά και για την ίδια σας την ύπαρξη. Αποκτήστε, λοιπόν, θετική στάση και όταν με το καλό θα κρατήσετε για πρώτη φορά το μωρό στην αγκαλιά σας όλες οι ανησυχίες και οι φόβοι σας θα «σβηστούν» μονομιάς!

Τι λένε οι μελέτες:

-Μια πρόσφατη μελέτη, που περιέλαβε περισσότερες από 2.000 γυναίκες από 26 χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ασφαλέστερη μέθοδος τοκετού μωρού με ισχιακή προβολή είναι η καισαρική τομή.

-Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, ο διαβήτης κύησης πλήττει 100.000 Αμερικανίδες κάθε χρόνο.

 

happy baby