Αγοράκι ή κοριτσάκι;Πώς προσδιορίζεται το φύλο του παιδιού

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

αγόρι κορίτσιΣε κάθε εγκυμοσύνη, αυτή είναι η πιο γλυκιά ερώτηση, που παραμονεύει στην άκρη των χειλιών μας. Όλοι οι μελλοντικοί γονείς φαντάζονται τους εαυτούς τους ανά στιγμές, να κρατούν στα χέρια τους ένα αγοράκι & την επόμενη στιγμή ένα κοριτσάκι.Το φύλο του παιδιού είναι κάτι που καθορίζεται την στιγμή της σύλληψης.

 

Πολλοί γονείς πλέον ενημερώνονται για το φύλλο του μωρού τους, κατά την διάρκεια υπερήχου που γίνεται γύρω στον 4ο μήνα. Σε αρκετές περιπτώσεις το φύλλο του μωρού, φαίνεται καθαρά. Σε άλλες περιπτώσεις το φύλλο αποκαλύπτεται στους ενδιαφερόμενους πολύ αργότερα, εξαρτάται πάντα από τη στάση του εμβρύου, μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς!

Ξέρετε όμως τί είναι αυτό όμως που κάνει ένα έμβρυο να γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι; Σίγουρα το έχετε ακούσει. Τα χρωμοσώματα, ή αν θέλουμε να το πούμε εκλαϊκευμένα, ένα απλό...γράμμα.Τίποτα περισσότερο & τίποτα λιγότερο!

Το φύλο ενός παιδιού προσδιορίζεται τη στιγμή της σύλληψης, όταν ένα ωάριο γονιμοποιείται από ένα σπερματοζωάριο. Το αν το έμβρυο θα είναι θηλυκό ή θα είναι αρσενικό είναι καθαρά θέμα τύχης, που εξαρτάται από τα χρωμοσώματα –τα νηματοειδή στοιχεία δηλαδή, στον πυρήνα του κυττάρου που φέρουν γενετικούς χαρακτήρες- και βρίσκονται στο σπέρμα του πατέρα. Όλα τα ωάρια φέρουν χρωμοσώματα Χ, ενώ μερικά μόνο σπερματοζωάρια φέρνουν ένα χρωμόσωμα Υ. Ένα ωάριο που γονιμοποιείται από ένα σπερματοζωάριο Χ, θα αναπτυχθεί σε ένα έμβρυο με δύο χρωμοσώματα Χ (ΧΧ) και θα γίνει θηλυκό. Αν το ωάριο γονιμοποιηθεί από σπερματοζωάριο Υ, το έμβρυο θα έχει ένα χρωμόσωμα Χ κι ένα Υ (ΧΥ) και θα είναι αρσενικό. Το κάθε έμβρυο περιέχει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων. Τα 22 είναι όμοια και στα δύο φύλα. Τα χρωμοσώματα του 23ου ζεύγους ΧΧ ή ΧΥ ονομάζονται χρωμοσώματα του φύλου και είναι υπεύθυνα για το αν το πλασματάκι που θα κρατήσετε τελικά στην αγκαλιά σας θα είναι αγοράκι ή κοριτσάκι. Να σας ζήσει!

happy baby