ΑΙΓΟΚΕΡΑΚΙΑ (22/12-19/01)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλο με αστέριαΜε βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το παιδί που ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Γενικά Χαρακτηριστικά

 

Μήπως πολλές φορές νομίζετε ότι το Αιγοκεράκι σας είναι ένας ενήλικος σε μικρογραφία; Μην ανησυχήσετε και – το σπουδαιότερο – μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε.

 

Τα Αιγοκεράκια είναι σε γενικές γραμμές φρόνιμα και υπεύθυνα παιδιά.Συνήθως συμμετέχουν στις συζητήσεις των μεγάλων και αδιαφορούν για τις παρέες των συνομηλίκων τους.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί το Αιγοκεράκι έχει ανάγκη να προσεγγίσει όσo γίνεται γρηγορότερα, τον κόσμο των μεγάλων.

Το ύφος του είναι συνήθως σοβαρό και μερικές φορές γίνεται ακόμη και ψυχρό. Πολλές φορές θα το δείτε να παίζει μόνο του, ενώ, όταν συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια, έχει την τάση να διεκδικεί την αρχηγία.Θέλει να ξεχωρίζει κι αυτό, είναι μία ανάγκη που θα το ακολουθήσει σε όλη του τη ζωή.

 Έχει έντονα ανεπτυγμένο, το αίσθημα της ευθύνης, είναι ένα παιδί οργανωτικό και κατά κανόνα φιλόδοξο.

Του αρέσει η τάξη και η οργάνωση και αυτά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας στη διαπαιδαγώγησή του.

Πολλές φορές θα το δείτε να μελαγχολεί και να απομονώνεται. Δεν θα σας το ζητήσει ούτε θα σας το δείξει εύκολα, αλλά το Αιγοκεράκι σας χρειάζεται αγάπη και τρυφερότητα για να νιώσει ευτυχισμένο.

Συχνά τα παιδιά αυτά έχουν την τάση να προσθέτουν τα ίδια, διαφόρων ειδών δυσκολίες στη ζωή τους, με στόχο τον αγώνα για να τις ξεπεράσουν.

Η έννοια της αγωνιστικότητας είναι βασικό χαρακτηριστικό τους και είναι αυτή που θα τους ανοίξει αργότερα το δρόμο προς τις φιλοδοξίες τους.

Το εμφανές στοιχείο του χαρακτήρα τους είναι η αξιοπρέπειά τους με ό,τι κι αν καταπιαστούν.

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

Ως παιδί ο Αιγόκερως έχει την τάση να θαυμάζει περισσότερο τον πατέρα του ή αυτόν που μέσα στο σπίτι έχει το ρόλο του αρχηγού.καρδιές

Όταν υπάρχει ένα ήρεμο και ισορροπημένο περιβάλλον γύρω του, το Αιγοκεράκι δεν συνηθίζει να δημιουργεί προβλήματα χωρίς λόγο.

 Αν παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά, έντονες αντιδράσεις,ή γκρίνιες, ψάξτε να βρείτε τι είναι αυτό που το κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά ή που του δημιουργεί ανασφάλεια.

Οι οργανωτικές του ικανότητες, η μεθοδικότητα και η σταθερότητά του είναι προτερήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες.

 Αφήστε το Αιγοκεράκι σας, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, να συμμετέχει στις δουλειές και στις συζητήσεις σας.

Θα εκπλαγείτε ίσως από την υπευθυνότητα, με την οποία αντιμετωπίζει τις διάφορες καταστάσεις και από τις αποτελεσματικές λύσεις που μπορεί να δώσει σε θέματα ενηλίκων!

 

Η Υγεία του

 

ξύλινο αλογάκιΤο πιο ευαίσθητο σημείο για τους μικρούς Αιγόκερους είναι τα κόκαλα.

Χρειάζεται να είναι τακτικές οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, γιατί πάσχουν, περισσότερο από τα άλλα παιδιά από τα δόντια τους.

Το δέρμα επίσης είναι ένα σημείο που, κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ίσως να τα απασχολήσει ιδιαίτερα.

 Αυτό που πρέπει περισσότερο να προσέξετε στους μικρούς σας θησαυρούς, είναι η ψυχική τους ισορροπία. Έχουν την τάση να στενοχωριούνται εύκολα, αν και η αξιοπρέπειά τους δεν τα αφήνει να εξωτερικεύουν τους φόβους τους.

Τι μπορείτε να κάνετε: χρειάζεται να είστε πολύ παρατηρητικοί και έτοιμοι πάντα να του δώσετε απλόχερα το χάδι σας, μαζί με ένα πλατύ χαμόγελο.

 

Το φαγητό του

πιάτο με λαχανικά

 

Το Αιγοκεράκι εύκολα υπακούει στις προτροπές σας για σωστή διατροφή.

Μπορεί να φάει ακόμα και τις τροφές που δεν του αρέσουν, αλλά αυτό το σημείο χρειάζεται την προσοχή σας.

Διότι εσείς, πρέπει να του μάθετε να τρώει με ευχαρίστηση και όχι να τρώει πιέζοντας τον εαυτό του.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

 

Το ντύσιμο που ταιριάζει στα μικρά Αιγοκεράκια,αγοράκια και κοριτσάκια,  είναι το σοβαρό ντύσιμο. Χρειάζεται να νιώθει ότι τα ρούχα του έχουν το κύρος που χρειάζεται αρκουδάκικαι, το σημαντικότερο, να είναι αποδεκτό από τον μικρό τους κύκλο.

Πολλές φορές χρησιμοποιούν στο ντύσιμο, ακόμα και τα ρούχα των μεγάλων, όταν θέλουν να εντυπωσιάσουν.

Τα γήϊνα χρώματα, όλες οι αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου, δηλαδή, ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους, ενώ το μπλε θα τους δώσει μια νότα ηρεμίας και γαλήνης, που τόσο έχουν ανάγκη.

Μικρά κοστουμάκια για τα αγοράκια και ανάλογα συνολάκια για τα κοριτσάκια, είναι τα ρούχα που τα ενθουσιάζουν.

 

 

Διακόσμηση & style!

 

Διακοσμήστε επίσης το δωμάτιο του μικρού σας Αιγόκερου με βάση τα γήϊνα χρώματα.μια φορά και εναν καιρό

Εξασφαλίστε του το χώρο που χρειάζεται για τις μελέτες του και φροντίστε το δωμάτιό του να είναι… σοβαρό.

Δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση, να κρίνουν αρνητικά τον προσωπικό του χώρο οι φίλοι του. Πρέπει το δωμάτιο αυτό να εκπέμπει τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια του χαρακτήρα του.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιδιά, τα πολλά παιδικά παιχνίδια δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον χώρο του μικρού σας.

Έπιπλα στο χρώματα του ξύλου, θα του δώσουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή  που του χρειάζεται.

Το γραφείο του επίσης, είναι προτιμότερο να έχει το κύρος που απαιτείται. Τα διάφορα αντικείμενα που θα περιβάλλουν το χώρο του, καλό είναι να έχουν έναν αέρα ποιότητας και αριστοκρατικό στυλ!

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

Τα Αιγοκεράκια είναι αρκετά φιλόδοξα παιδιά, και αυτό είναι μια πλευρά του χαρακτήρα τους που την καλλιεργούν από πολύ μικρή ηλικία.

ξύλινα τουβλάκιαΣτις δικές τους, λοιπόν  μικρές κοινωνίες, έχουν την τάση να φέρονται σαν ηγέτες, να είναι υπεύθυνα, εργατικά και σοβαρά παιδιά. Σέβονται τη γνώμη των άλλων, και πάντα έχουν φόβο για τη γνώμη που θα σχηματίσουν οι άλλοι γι’ αυτά.

 Δεν ανέχονται προσβολές και πολλές φορές θα τα δείτε να αγωνίζονται, ακόμη και πέρα από τις δυνάμεις τους, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.

Θα πρέπει να τα διδάξετε το μέτρο, μαθαίνοντας τα να βάζουν στόχους που μπορούν να φτάσουν. Είναι χαρακτηριστική, βέβαια, η υπομονή αλλά και η επιμονή που δείχνουν και στέκονται με ψυχραιμία μπροστά στις δυσκολίες.

 Είναι δίκαια, έχουν αυτοπειθαρχία, γι’ αυτό και καλό θα ήταν να μην υπερβάλλετε στις τιμωρίες σας.

 Στο σχολείο τους είναι μελετηρά, όχι μόνο γιατί θέλουν να μάθουν, αλλά και για λόγους αξιοπρέπειας.

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby