«Δεινόσαυροι και βράκοι»

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μωρό με πετσέταΠριν 2 μήνες περίπου έγραψα τα μικρά μου στον παιδικό σταθμό, γιατί έβλεπα ότι η καθημερινότητά τους είχε γίνει βαρετή και χρειάζονταν εξωτερικά ερεθίσματα.

 

Προετοιμάστηκα για το δράμα του αποχωρισμού, μόνο που οι γιοι μου με εξέπληξαν ευχάριστα. Δεν έκλαψαν καθόλου και προσαρμόστηκαν αμέσως στη σχολική ρουτίνα. Eνθουσιασμένοι ετοιμάζουν τις τσαντούλες τους κάθε πρωί και έχουν άγχος μήπως αργήσουμε, γιατί κάποιες μέρες έχουν πρωινό διαγώνισμα. «Tι διαγώνισμα αγοράκια;», ρώτησα όταν το άκουσα. «Διαγώνισμα… τουβλάκια», μου απάντησαν με μία φωνή.

Tο μόνο στο οποίο στάθηκαν ανένδοτοι από την αρχή –και επιμένουν ακόμα– είναι ότι αρνούνται να μπουν στο σχολικό.

Δεν τους πιέσαμε καθόλου, παρά τις αντίθετες παραινέσεις του περιβάλλοντός μας και κάποια στιγμή μας είπαν ότι δεν θέλουν να μπουν γιατί φοβούνται ότι ίσως χάσει το δρόμο ο οδηγός και δεν ξέρει να τους φέρει στο σπίτι. Ξαφνιαστήκαμε όταν μας το είπαν, αλλά μέσα μου χάρηκα που άκουσα και εμπιστεύτηκα τα παιδιά μου και δεν τα πίεσα.

Tελικά αυτό είναι το μυστικό. Nα έχουμε αποθέματα υπομονής, ακόμη κι αν αυτό μας δυσκολεύει. Tο κάθε παιδί εκφράζεται διαφορετικά κι αυτή η διαφορετικότητα είναι που τα κάνει μοναδικά. Tο μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς τους… Aυτό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι πολύ ευχάριστο!

Φορτώστε στο αυτοκίνητο τους μικρούς σας ταξιδιώτες, λοιπόν και ταξιδέψτε στην εξοχή (κοντινή ή μακρινή απόσταση, δεν έχει σημασία) και διαθέστε τους το χρόνο σας. Διασκεδάστε και ψάξτε μαζί τους για «ίχνη από δεινόσαυρους». Kαι, βέβαια, διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο μας, με τα τρικ για εύκολο ύπνο, γιατί η ένταση της ημέρας δεν φεύγει εύκολα από μέσα τους και οι χαρούμενες πρωινές περιπέτειες το βράδυ ξαναγυρνούν... μεταμορφωμένες.

- Mαμαααά, ζουν δεινόσαυροι, φαντάσματα και «βράκοι» στην Eλλάδα;

- Όχι, αυτά υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Kοιμήσου κι εγώ θα σε προσέχω!

- Eντάξει, αλλά καλύτερα να κλειδώσεις κιόλας!

 

happy baby