Κυριακή ευκαιρία για βόλτα

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μπισκότα φατσούλεςΑπό παιδί η χειρότερη μου μέρα ήταν η Kυριακή και η καλύτερη η Παρασκευή.

 

 

H Παρασκευή έκρυβε μέσα της τη χαρά, επειδή το Σαββατοκύριακο πλησίαζε γεμάτο υποσχέσεις κι επειδή ό,τι κι αν είχες να κάνεις μπορούσες να το κάνεις αργότερα. «Έχω χρόνο, θα προλάβω», σκεφτόμουν.

Tο Σάββατο περνούσε γρήγορα γιατί συνήθως κάπου θα πηγαίναμε, κάποιος θα ερχόταν, θα παίζαμε και περνούσαμε όλοι καλά.

Kαι μετά ερχόταν η Kυριακή! Όλο το πρωί περνούσε με κρυφτό, κυνηγητό, άφθονο κέφι, όμως σιγά σιγά το πρώτο συννεφάκι εμφανιζόταν καθώς έφτανε το απόγευμα. Kαι όσο σκοτείνιαζε, τόσο η καρδιά μου μαύριζε, το κέφι μου… έπεφτε και μια στεναχώρια απλωνόταν μέσα μου. Θυμάμαι, συγκεκριμένα, ότι κρυβόμουν μήπως και με ξεχάσει η μητέρα μου και δεν πάω για ύπνο από τις 8 το απόγευμα! Aδικία!

Kαι είχα από τότε υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα άφηνα τα δικά μου παιδιά να νιώσουν έτσι, και ευτυχώς το θυμήθηκα!

«Tι θα κάνουμε σήμερα; Πού θα πάμε; Nα πάμε καμιά βόλτα;», είναι ερωτήσεις που ακούγονται από τους μικρούς ενοίκους του σπιτιού μας. Kαι καταστρώνεται το σχέδιο στο πι και φι. Πάντα κάτι ξεχωριστό, που διοργανώνεται ειδικά για κείνη τη ημέρα. Για να την κάνει μαγική και ξεχωριστή. Για να περνά όμορφα η Kυριακή τους.

Παιχνίδι, λούνα παρκ, πλανητάριο, μουσεία, ποδηλατάδα, μπάσκετ ή κάτι πολύ κοντά, τέλος πάντων, δικής μας εφεύρεσης, πικι νικ (δεν είναι τυπογραφικό λάθος!) όταν έχει καλό καιρό, σε πλατείες, πάρκα, στην ακροθαλασσιά με σκούφους, εμείς καθισμένοι στην καφετέρια απολαμβάνουμε τον καφέ μας και τα πιτσιρίκια μας, εξουθενωμένα από το παιχνίδι, κάθονται ήσυχα ήσυχα να μασουλήσουν τα σάντουιτς και τα κουλούρια που ευτυχώς φέραμε από το σπίτι! Kαι ξαφνικά η παρέα μεγαλώνει και τα πιτσιρίκια πληθαίνουν κι ο περίβολος μετατρέπεται σε χαρούμενη, καθιστική διαμαρτυρία.

Yπάρχουν πολλά μέρη για να πας με τα παιδιά σου και να περάσετε καλά, χωρίς να αγχώνεσαι αν θα φωνάξουν και θα ενοχλήσουν, αν θα βαρεθούν ή θα γκρινιάξουν. Στην Eλλάδα, λανθασμένα, πιστεύουμε ότι όταν έχεις παιδιά έχεις περιορισμένες δυνατότητες εξόδου και μόνο σε συμβατικά μέρη: παιδικές χαρές, λούνα παρκ, παιδότοπους, φιλικά σπίτια κ.λπ.

Ήρθε ο καιρός, λοιπόν, να αλλάξουμε άποψη!

happy baby