Ταξιδέψτε με τα παιδιά σας 3D στον Κόκκινο Πλανήτη!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Αρης,ΟλυμποςTα παιδιά έχουν απορίες για τον κόσμο, τον ουρανό, το σύμπαν. Αναζητούν απαντήσεις και στα ματάκια τους το άγνωστο φαντάζει «αφηρημένο».

 

Δείτε λοιπόν μαζί τους το εντυπωσιακό video που σας προτείνουμε και προσφέρετέ τους μια μοναδική εμπειρία με ένα 3D διαδικτυακό «ταξίδι» στον πλανήτη Άρη!

 

Καθίστε δίπλα τους και χαρίστε τους εσείς αυτή την γνώση, συζητείστε οικογενειακώς και απαντήστε στις ερωτήσεις τους. Εξάλλου είναι σίγουρο ότι κι εσείς θα εντυπωσιαστείστε από τις εικόνες που θα παρακολουθήσετε!

Το 2003, οι επιστήμονες έστειλαν ένα δορυφόρο με το όνομα Mars Express στον Άρη, εξοπλισμένο με κάμερες, ώστε να μάθουν περισσότερα γι αυτόν. Εφθασε στον Άρη μετά από ταξίδι 6,5 μηνών και από τότε φωτογράφιζε και έστελνε εικόνες στη γη. Οι συνθήκες που επικρατούν στον Άρη δεν είναι και οι καλύτερες.Οι επιστήμονες χρειάστηκε να αλλάξουν αρκετές φορές τις συντεταγμένες του, καθώς ο δορυφόρος ήρθε αντιμέτωπος με θύελλες, πολλή σκόνη και οι εικόνες δεν φαίνονταν καλά. Παρά όμως τα προβλήματα σήμερα οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους 12.000 εικόνες από την επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη, που ίσως στο μέλλον «αποτελέσει κατοικία» καθώς έχει «παρόμοια χαρακτηριστικά» με την Γη, από οποιοδήποτε άλλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος!

 

Η DLR συνέθεσε το εντυπωσιακό video που ακολουθεί, δίνοντας έτσι σε όλους μας την δυνατότητα να «βρεθούμε» εκεί. Πατήστε : http://www.mex10.dlr.de/index-en.html  και παρακολουθήστε το βίντεο, (επιλέξτε Watch video, και κάντε full screen την οθόνη).

 

Και καθώς παρακολουθείτε μαζί με το μικρό σας ανθρωπάκι, τις σκηνές, αναρωτηθείτε το εξής: μήπως αυτό το μικρό κάποτε περπατήσει στην πραγματικότητα στα βουνά, στις πεδιάδες & στις κοιλάδες του Κόκκινου πλανήτη;

Ίσως να μεγαλώνετε έναν μικρό αστροναύτη ή μια ταξιδιώτισσα του διαστήματος!

 

Καλό σας ταξίδι!

 

 

EXTRA TIP: Συνδεόμενοι με την ιστοσελίδα της DRL, στη διεύθυνση http://www.mex10.dlr.de/index-en.html που σας δίνουμε,  μπορείτε να δείτε και πολλά ακόμη video & να διαβάσετε  πληροφορίες για τον Άρη.

 

happy baby