ΤΟΞΟΤΑΚΙΑ (23/11-21/12)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλοΜε βάση την Παιδική Αστρολογία,μάθετε τα πάντα για τα χαρακτηρηστικά του παιδιού Τοξότη.

Τοξότης : Γενικά Χαρακτηριστικά

 

Αν έχετε ένα Τοξοτάκι στην οικογένεια, τότε απλά απολαύστε το! Το παιδί σας είναι ενθουσιώδες και ευχάριστο, αισιόδοξο και ταυτόχρονα τολμηρό.

 

Είναι το παιδί εκείνο που θα σας νευριάσει με τις ατελείωτες αταξίες του, θα σας χαμογελάσει, όμως, και σίγουρα θα σας ηρεμήσει.

 Είναι πολύ εύκολο να κατακτήσει κάποιον ένα Τοξοτάκι, γιατί είναι το πιο αξιαγάπητο και ευχάριστο… ζιζάνιο, με πάρα πολλούς φίλους!

Αν τα Τοξοτάκια θυμώσουν με κάποιον φίλο τους, μπορεί να φερθούν πολύ απότομα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους περάσει πολύ γρήγορα. Τα χαρακτηρίζει η ζωντάνια και η πληθωρικότητα είναι κοινωνικά, αλλά πολλές φορές γίνονται υπερβολικά στις εκδηλώσεις τους.

Η αγάπη τους για ανεξαρτησία θα τα κάνει να φεύγουν συχνά από το χώρο του σπιτιού. Οργανώστε τους, λοιπόν,  εκδρομές, μικρούς περιπάτους, παιχνίδια στα πάρκα, οτιδήποτε μπορεί να τους δώσει την αίσθηση της ελευθερίας.

Νιώθουν ευτυχισμένα κοντά στη φύση, ειδικά αν συνδυάσετε την εκδρομή με κάποιο σπορ ή παιχνίδι. Τα Τοξοτάκια ξέρουν πολύ εύκολα να κατακτούν τις καρδιές των άλλων. Είναι εύστροφα, έχουν αγάπη για τη γνώση, τα βιβλία και, μολονότι είναι συνήθως άτακτα ως μαθητές, έχουν καταπληκτικές ικανότητες και όλα τα προσόντα να εξελιχθούν σωστά.

Αν και το υπόλοιπο ωροσκόπιο δεν διαφωνεί, τα Τοξοτάκια είναι πολύ τυχερά παιδιά και έχουν την φήμη ότι φέρνουν τύχη και στους γύρω τους.

 Έχουν χιούμορ, είναι αθλητικοί τύποι και τους αρέσουν οι περιπέτειες!

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

Οι γονείς των μικρών Τοξοτών θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις υπερβολές των παιδιών τους. Μην περιμένετε συστηματικότητα και υπομονή από τοαγάπη μικρό σας Τοξοτάκι, γιατί σίγουρα θα απογοητευτείτε.

Τα παιδιά αυτού του ζωδίου ζουν μέσα από τις αλλαγές και οι σκανδαλιές τους μένουν παροιμιώδεις. Ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, οι Τοξότες συμπεριφέρονται πολλές φορές ανώριμα.

 Πρέπει, λοιπόν, να εκπαιδεύσετε τα μικρά σας με υπομονή, ώστε να μάθουν πώς να οργανώνουν τη ζωή τους θέτοντας κάθε φορά συγκεκριμένους στόχους.

 Τα Τοξοτάκια είναι υπερβολικά αισιόδοξα, και κάθε φορά μεταθέτουν τα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους.

Ωστόσο, χάρη στο καταπληκτικό τους χαμόγελο και την αφοπλιστική αθωότητα της ματιάς τους, τις περισσότερες φορές το περιβάλλον γύρω τους τα κρίνει με επιείκεια.

 Δύσκολο πράγμα να μαλώνεις έναν Τοξότη, αφού γνωρίζει τον τρόπο να σε κάνει να νιώθεις φριχτές ενοχές!

Συνήθως, αυτά τα παιδιά – εκτός κι αν υπάρχουν αντίθετα στοιχεία στο ωροσκόπιό τους – δεν δένονται ιδιαίτερα με τους γονείς τους και δεν δημιουργούν συναισθηματική εξάρτηση από αυτούς.

 Περισσότερο χρειάζονται τις παρέες και τους φίλους τους, με τους οποίους θα επικοινωνήσουν, θα παίξουν, θα γελάσουν.

 Αν θέλετε να τα κρατήσετε στο σπίτι – κάτι που, όπως σύντομα θα ανακαλύψετε είναι σχεδόν αδύνατον – θα πρέπει να θυμηθείτε ξανά την παιδική σας ηλικία.

Για να πλησιάσετε το παιδί αυτού του ζωδίου, πρέπει να ξαναγίνετε και οι ίδιοι παιδιά!

 

Η Υγεία του

ξύλινο αλογάκι

Αδύνατο σημείο για τα μικρά Τοξοτάκια είναι οι μηροί και το συκώτι.

Προσοχή, λοιπόν, στις κακές διατροφικές τους συνήθειες, όπως γαριδάκια, έτοιμες τροφές, αναψυκτικά κλπ.

 Τα παιδιά αυτού του ζωδίου έχουν, λόγω ακριβώς του γενικότερου επεκτατικού χαρακτήρα τους και μια τάση προς το πάχος. Επίσης παρουσιάζουν βουλιμικές τάσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε: φροντίστε λοιπόν τη διατροφή τους και προτρέψτε τα στη γυμναστική, την οποία, έτσι και αλλιώς, αγαπούν.

 Επειδή έχουν τάση για τεμπελιά, χρειάζονται μια μικρή ώθηση από εσάς, και να είστε σίγουρη ότι μπορεί να εξελιχθούν ακόμα και σε πολύ ικανούς αθλητές.

 

Το φαγητό του

 

Επειδή έχουν την τάση να καταναλώνουν  σνακ, γλυκά και γενικώς τροφές τύπου φαστ - φουντ, φροντίστε να αποκτήσουν συνήθειες υγιεινής διατροφής από πολύ φαγητόμικρά.

 Τα γλυκά αυτά πλασματάκια, δεν έχουν μέτρο στη διατροφή τους, με αποτέλεσμα να παχαίνουν.

Οι ελαφριές γεύσεις, τα ψάρια, οι φυτικές ίνες και τα πολλά υγρά πρέπει να προστεθούν απαραίτητα στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

 Προγραμματίστε πολλά και μικρά γεύματα, που θα έχετε εσείς επιλέξει, ώστε το Τοξοτάκι σας να… μην παρεκτρέπεται, αλλά συγχρόνως να νιώθει ότι χορταίνει και ότι έχει ποικιλία στις επιλογές.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

ρούχα

Για τα πιο χαρούμενα παιδιά του ζωδιακού κύκλου, σίγουρα θα επιλέξετε ρούχα σε έντονα χρώματα, ρούχα ζωντανά  και ευχάριστα.

Μπορείτε να τους φορέσετε ό,τι πιο παιδικό, αλλά και ό,τι πιο άνετο, προκειμένου να αισθάνονται έτοιμα για δράση.

Έχουν την τάση να προτιμούν τις υπερβολές στο ντύσιμό τους, εσείς όμως προσπαθήστε να τους μάθετε το μέτρο τόσο στο ντύσιμό τους όσο και στη ζωή τους, γενικότερα.

 

Διακόσμηση & style!

 

Η διακόσμηση που ταιριάζει στο δωμάτιο ενός μικρού Τοξότη είναι αυτή που αποπνέει ελευθερία, χαρά και, πάνω απ’ όλα, παιδικότητα.

Τα έπιπλα και όλα τα αντικείμενα που συνθέτουν το χώρο θα πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπουν τις μικρές ζημιές του.μια φορά και εναν καιρό

 Ίσως θα ήταν υπερβολή να περιμένετε από τον μικρό σας ακατάστατο… εξερευνητή, να μαζέψει τα παιχνίδια του. Καλύτερα θα ήταν να υπάρχει ένα τεράστιο κουτί, όπου θα μπορεί – χωρίς ιδιαίτερη τακτοποίηση – να πετάει εκεί τα παιχνίδια του.

 Τα ζωηρά και έντονα χρώματα θα κάνουν το Τοξοτάκι σας να αισθάνεται χαρούμενο και ευτυχισμένο. Απεχθάνεται οτιδήποτε παλιό, ξεχαρβαλωμένο, σκούρο ή μελαγχολικό.

Γελαστές φατσούλες τα ίδια, απαιτούν και από το χώρο τους να είναι ανάλογος. Ένα δωμάτιο που μπορεί να περιέχει οτιδήποτε τρελό και περίεργο, θα ήταν απόλαυση για το Τοξοτάκι σας.

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

Είναι το παιδί εκείνο που έχει την ανάγκη να κινείται συνεχώς, να συναναστρέφεται με πολύ κόσμο και να μιλά πολλές φορές ακατάπαυστα.

ξύλινα τουβλάκιαΕίναι ένα παιδί εύστροφο και δημιουργικό και μπορεί να πάρει μέρος σε όλων των ειδών τις συζητήσεις, δείχνοντας το ίδιο ενδιαφέρον.

Είναι ρομαντικά παιδιά και ονειροπόλα, αλλά βαριούνται εύκολα και δεν διαθέτουν μεγάλη υπομονή στην κατάκτηση των στόχων τους.

Πρέπει συνεχώς να ανανεώνετε τα ενδιαφέροντά τους και τις παραστάσεις γύρω τους, για να είναι ευτυχισμένο το Τοξοτάκι σας.

 Η αγάπη τους για τα ταξίδια είναι μεγάλη. Δημιουργήστε λοιπόν τις προϋποθέσεις, φέρνοντας εικόνες όλου του κόσμου κοντά τους μέσα από φωτογραφίες, βιβλία, εικόνες και κάθε είδους παραστάσεις.

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby