Δύσκολες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

κοριτσι με κινητο τηλεφωνο

Καθώς  τα μικρά σας μεγαλώνουν & μαθαίνουν τον κόσμο, σίγουρα θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση αρκετές φορές με τις ερωτήσεις τους. Για να μην αιφνιδιαστείτε, καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι! Διαβάστε κάποιες απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν.

 

-Μαμά, κι εσύ θα πεθάνεις;
Προτεινόμενη απάντηση: «Όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν κάποια στιγμή. Αυτό γίνεται μετά από πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν πάρα πάρα πολύ, πάνε ψηλά στον ουρανό και κοντά στα αστέρια, ενώ το σώμα τους το αφήνουν στη γη».

-Μαμά, γιατί δεν μένουμε μαζί με τον μπαμπά;
Προτεινόμενη απάντηση: Όταν γεννήσαμε εσένα αγαπιόμασταν πολύ με τον μπαμπά σου. Είχαμε αποφασίσει να μένουμε στο ίδιο σπίτι & να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι. Τώρα δεν αγαπιόμαστε πια τόσο πολύ με τον μπαμπά, ώστε να μένουμε στο ίδιο σπίτι & να κοιμόμαστε μαζί. Έτσι αποφασίσαμε να ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια. Θα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή για όλους μας. Όμως θέλουμε να ξέρεις ότι και αγώ και ο μπαμπάς εσένα σε αγαπάμε πάρα πολύ και πάντα θα σε αγαπάμε.

-Μπαμπά, γιατί φιλάς τη μαμά μου;
Προτεινόμενη απάντηση: Τη φιλάω γιατί την αγαπώ πολύ και οι μεγάλοι άνθρωποι όταν αγαπάνε κάποιον, μπορούν να φιλάνε και να χαϊδεύουν ο ένας τον άλλον δείχνοντας έτσι τα αισθήματά τους.Τα μικρά παιδάκια, τα φιλάνε και τα χαϊδεύουν μόνο οι γονείς τους...

-Μαμά, γιατί αυτός ο κύριος δεν έχει χέρι;
Προτεινόμενη απάντηση: Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο, όμως φαντάζομαι ότι ίσως μετά από κάποια ασθένεια ή κάποιο ατύχημα χρειάστηκε οι γιατροί να του το κόψουν για να του σώσουν τη ζωή και να μπορέσει να ζήσει έστω κι έτσι.Και όπως βλέπεις τα καταφέρνει.

-Μπαμπά, γιατί αυτοί οι κύριοι φιλιούνται μεταξύ τους;
Προτεινόμενη απάντηση: Δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά κάποιοι άνθρωποι, όπως αυτοί οι κύριοι, αγαπιούνται μεταξύ τους όπως η μαμά σου αγαπάει εμένα, χωρίς να έχει σημασία αν είναι και οι δύο άντρες.

-Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
Προτεινόμενη απάντηση: Γιατί πολλές φορές οι μεγάλοι άνθρωποι φέρονται ανόητα και εγωιστικά. Δεν ικανοποιούνται με ό,τι έχουν και θέλουν να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Έτσι προσπαθούν να πάρουν τη γη και τα πράγματα των άλλων ανθρώπων με τη βία.Κι όταν βασιλεύει η βία κι όχι η αγάπη κι η φιλία, τότε δυστυχώς έχουμε πόλεμο, που είναι πολύ κακό πράγμα.

-Πώς γεννιούνται τα μωρά;
Προτεινόμενη απάντηση: Τα μωράκια γεννιούνται από την αγάπη και τη σφιχτή αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς. Μετά μεγαλώνουν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους για εννιά μήνες. Όταν δυναμώσουν  είναι έτοιμα να βγουν από την κοιλιά και να γνωρίσουν τον κόσμο. Όπως έκανες κι εσύ. Και τώρα εγώ και ο μπαμπάς σου, είμαστε οι πιο τυχεροί γονείς στον κόσμο!.

-Γιατί πρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά;
Προτεινόμενη απάντηση: Γιατί μου αρέσει πολύ η δουλειά μου. Επίσης όταν οι άνθρωποι δουλεύουν κερδίζουν χρήματα. Με τα χρήματα που κερδίζουμε ζούμε καλύτερα, αγοράζουμε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και πηγαίνουμε βόλτες.

Τα «γιατί» των παιδιών καθώς μεγαλώνουν είναι πολλά και θα στραφούν σε εσάς για να τους δώσετε τις απαντήσεις.Πάντα να δίνετε την αμέριστη προσοχή σας και να τα κοιτάτε στα μάτια καθώς τους απαντάτε. Φροντίστε να τους μιλάτε με απλά και κατανοητά λόγια, λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία τους. Να είστε υπομονετικοί και να παραμένετε σοβαροί, ακόμη και στις πιο απίθανες ερωτήσεις.

Η συμβουλή του Goneisonline

Να σκέφτεστε ότι το παιδικό μυαλουδάκι ενδιαφέρεται για τα πάντα και καθημερινά το απασχολούν χιλιάδες θέματα.Και να θυμάστε επίσης ότι, οι απαντήσεις σας είναι σημαντικές για τα ίδια. Αν λοιπόν κάποια στιγμή δεν έχετε την άνεση να απαντήσετε, απλά πείτε ότι χρειάζεστε χρόνο να το σκεφθείτε και επανέλθετε αργότερα!

Πηγή: mykines.blogspot.gr Απόδοση: goneisonline.gr

happy baby