Συμβουλές για γονείς

Ελέγξτε την όρεξη σας στην εγκυμοσύνη

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

σοκολάταH εγκυμοσύνη έχει συνδεθεί με το φαγητό!

Δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ, αλλά και ήθη και έθιμα «τρέφουν» το μύθο, ότι όταν μια μέλλουσα μαμά θέλει κοκορέτσι πρέπει να εκπληρωθεί άμεσα η επιθυμία της, γιατί αυτό επιβάλλει το μωρό!

Οι 9 μήνες της κύησης είναι ένα καλό άλλοθι για πολλές γυναίκες, ώστε να φάνε άφοβα όλα εκείνα που ενδεχομένως έχουν στερηθεί για χάρη της σιλουέτας τους. Αυτός, όμως, δεν είναι πάντα ο ενδεδειγμένος τρόπος διατροφής, ειδικά όταν κυοφορείτε. Το έμβρυο έχει συγκεκριμένες ανάγκες και μην ξεχνάτε ότι ανάλογα με το σωματότυπό της κάθε γυναίκα επιτρέπεται να πάρει συγκεκριμένο αριθμό κιλών στην εγκυμοσύνη.

Άλλωστε μια σωστή διατροφή όχι μόνο θα κάνει ευκολότερο το έργο της απώλειας κιλών μετά τον τοκετό αλλά και θα διατηρήσει τα δόντια σας σε καλή κατάσταση.

 

Top tip

Aντί να ισχυρίζεστε ότι το μωρό θέλει να φάει σοκολάτα ή κοκορέτσι, για να μην παραδεχτείτε ότι απλά ψάχνετε δικαιολογίες επειδή σας άνοιξε η όρεξη, προτιμήστε να ανοίξετε… συζήτηση με την κοιλιά σας!

Tο να μιλάτε στο έμβρυο που κυοφορείτε είναι ευεργετικό τόσο για τη δική σας ψυχολογία όσο και για τη δική του εγκεφαλική ανάπτυξη!

 

Δείτε επίσης: Οι ενοχλητικές λιγούρες: «Θέλω κάτι γλυκό & πικάντικο!»

 

happy baby