10 λόγοι για να μασάει τσίχλα το παιδί!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

κορίτσι παίζει με μπαλόνι

Έχουμε πολλές φορές ακούσει για τους λόγους που δεν πρέπει να μασάμε τσίχλες. Επειδή όμως δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην τσιχλίτσα μας, ψάξαμε και βρήκαμε και κάποια θετικά σημεία στο μάσημα γενικότερα,ώστε να μειώσετε τις ενοχές που αισθάνεστε, καθώς τις αγοράζετε για τα παιδιά και για τον εαυτό σας!

 

Κάνει καλό στα δόντια! Το μάσημα βοηθά στην έκκριση επιπλέον σάλιου, το οποίο είναι το καλύτερο εργαλείο μας ενάντια στην τερηδόνα. Το σάλιο περιέχει ουσίες που καταπολεμούν τα βακτηρίδια και βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν αυτά στα δόντια. Η έκκριση σάλιου διευκολύνει επιπλέον και τη διαδικασία της πέψης..

Βοηθά την ανάπτυξη στοματοκινητικών δεξιοτήτων. Ενισχύει την κινητικότητα των δομών που υποστηρίζουν στοματικές λειτουργίες, όπως η γλώσσα..

Βοηθά τη διατήρηση κατάλληλης στάσης σώματος για περισσότερο χρόνο. Κατά τη μάσηση ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και ορισμένοι μύες της ωμικής ζώνης και του κορμού, βελτιώνοντας σε ένα βαθμό τη στάση μας.

Ενισχύει την απόδοση σε οπτικοκινητικές δραστηριότητες καθώς βοηθά στην οπτική εστίαση.

Ενισχύει την ικανότητα εστίασης της προσοχής. Η διαδικασία της μάσησης επιταχύνει τους χτύπους της καρδιάς μας και αυξάνει τη ροή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, διευκολύνοντας τη συνεργασία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων. Βοηθά το σώμα και το μυαλό να παραμένουν σε ετοιμότητα για δράση/σκέψη/μάθηση, διατηρώντας κατάλληλη εγρήγορση.

Ενδυναμώνει τη μνήμη. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ μασάμε, αυξάνεται η δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι σημαντική για τη μνήμη (ιππόκαμπος).

Μειώνει συμπτώματα άγχους. Η ρυθμική κίνηση του μασήματος βοηθά στην απελευθέρωση εντάσεων.

Περιορίζει τη συνεχή αναζήτηση ανθυγιεινών σνακ.

Καλύτερα τσίχλα, παρά μολύβι ή νύχια! Όταν το στόμα είναι ήδη απασχολημένο, δεν αναζητά μη βρώσιμα πράγματα (μολύβια, νύχια, μανίκια, μαλλιά) για να ασχοληθεί!

Eχει πλάκα να μασάς τσίχλα!Μπορείς να κάνεις και φούσκες!

Η συμβουλή του GoneisOnline

Προτιμάτε τις οδοντότσικλες και γενικότερα τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Πηγή: ikidcenters.com  Απόδοση: GoneisOnline

Scholey A. “Chewing Gum and Cognitive Performance: A Case of A Functional Food with Function but No Food?”
Smith A. “Effects of Chewing Gum on Mood, Learning, Memory, and Performance on an Intelligence Test”
Oetter P., Richter E., Frick S. “MORE.
Integrating the mouth with sensory and postural functions”.

Ελληνικά
category: 
happy baby