6 τρόποι για να καταπολεμήσετε ΤΗ ΝΑΥΤΙΑ!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

λεμόνια χυμόςΈνα σημαντικό ποσοστό των γυναικών ταλαιπωρείται από πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη. Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους που βελτιώνουν την κατάσταση!

 

1. Tζίντζερ: Η έντονη μυρωδιά και γεύση του θεωρούνται καταπραϋντικές για το στομάχι. Για κάποιες γυναίκες έχει αποτέλεσμα και για κάποιες όχι. Μπορείτε να πιείτε τσάι από τζίντζερ, να τρίψετε λίγο φρέσκο τζίντζερ στο τσάι σας, να πιπιλίσετε καραμέλες από τζίντζερ κ.ο.κ. Αν πάλι η έντονη γεύση του σας απωθεί, μην το επιχειρήσετε!

 

2. Λεμόνι: Το να μυρίζετε λεμόνι λειτουργεί ευεργετικά για το στομάχι. Μπορείτε να στάξετε μερικές σταγόνες μέσα στο νερό σας ή να βάλετε μια φέτα λεμόνι σε αυτό. Επίσης, να πιείτε λεμονάδα, αν και η ζάχαρη που περιέχει δεν είναι τόσο ωφέλιμη! Τέλος απλώστε στα χέρια σας μια κρέμα με άρωμα λεμονιού, ώστε να το μυρίζετε συνεχώς.

 

3. Τσίχλες: Μια τσίχλα μέντας ή δυόσμου συχνά βοηθά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ναυτίας και ίσως αποτελεί και  το«φάρμακο» για τις ανακατωσούρες στη δική σας περίπτωση. Επιλέξτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη και μασήστε για λίγη ώρα συνειδητά και αργά για να βοηθήσετε το στομάχι σας να πάρει και πάλι τα πάνω του. Αποφύγετε, όμως, να μασάτε πολλές τσίχλες ημερησίως, ώστε να μην παρουσιάσετε διάρροια.

 

4. Γρανίτα: Ο συνδυασμός πάγου με κάποια φρουτώδη γεύση βοηθά πολλές γυναίκες στη ναυτία. Παράλληλα βοηθά στην ενυδάτωση, αφού η βάση της γρανίτας είναι το νερό. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί οι γρανίτες περιέχουν πολλή ζάχαρη. Εναλλακτικά φτιάξτε δικές σας, βάζοντας χυμό χωρίς ζάχαρη στην κατάψυξη.

 

5. «Όχι» στις έντονες μυρωδιές: Πολύ συχνά η ναυτία προκαλείται όταν η έγκυος μυρίσει κάτι «βαρύ», όπως ο καπνός του τσιγάρου, κάποιο δυνατό άρωμα κ.τ.λ. Εντοπίστε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί και αποφύγετε το ώστε να προλάβετε τη ναυτία και φυσικά αποφύγετε τους χώρους με καπνό!

 

6. Φάρμακα: Στις περιπτώσεις που οι ναυτίες είναι πολύ έντονες και οδηγούν σε εμετούς που αφυδατώνουν την έγκυο ή δεν την αφήνουν να τραφεί σωστά, ειδικά μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει κάποια αγωγή κατάλληλη για την εκάστοτε περίπτωση. Όμως αποκλειστικά και μόνο ο γιατρός σας είναι αρμόδιος για να κρίνει εάν μπορείτε να ακολουθήσετε μια τέτοια αγωγή.

 

 

happy baby