6 τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

έγκυος γυναίκαΠώς μια μέλλουσα μητέρα μπορεί τους χειμερινούς μήνες που κυκλοφορούν ιώσεις να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα;

 

1. Εντάξτε τα σωστά τρόφιμα στο μενού σας: Δηλαδή πολλά πράσινα λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα και κυρίως πορτοκάλια, σκόρδο, ξηρούς καρπούς (χωρίς αλάτι) και φυσικά νερό. Τα φρέσκα τρόφιμα παρέχουν στον οργανισμό σας όπλα κατά των ιών και βοηθούν στην ανάπτυξη του εμβρύου.

 

2. Πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής: Ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής ειδικό για την εγκυμοσύνη, που θα σας συστήσει ο γιατρός σας, θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τον οργανισμό σας. Το να παίρνετε όμως συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να τρέφεστε σωστά δεν έχει νόημα, καθώς δεν βοηθάτε τον οργανισμό σας.

 

3. Αποφύγετε τους πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους: Ο βασικός τρόπος μετάδοσης των ιώσεων είναι το να έρθετε σε επαφή με έναν άρρωστο ή να ακουμπήσετε μια μολυσμένη επιφάνεια και μετά να βάλετε τα χέρια σας στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια. Γι’ αυτό σε περίοδο ιώσεων ελαχιστοποιήστε τις επισκέψεις σας σε μέρη όπως τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες και φροντίστε να πλένετε τακτικά τα χέρια σας.

 

4. Ξεκουραστείτε: Η ψυχική και σωματική κόπωση ρίχνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η εντολή «ξεκουραστείτε». Αποφύγετε το άγχος και τη σωματική κόπωση αλλά και κάθε κατάσταση που σας στεναχωρεί. Οι ευχάριστες σκέψεις παράγουν ενδορφίνες που λειτουργούν προστατευτικά.

 

5. Ασκηθείτε: Η ήπια άσκηση όπως το περπάτημα ή το κολύμπι λειτουργούν όπως οι ευχάριστες σκέψεις: παράγουν ενδορφίνες που είναι ευεργετικές για την ανάταση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για το λόγο αυτόν ένας περίπατος την ημέρα με καλό καιρό θα σας κάνει καλό!

 

6. Εμβολιαστείτε: Η προοπτική του να γεννήσετε μέσα στο χειμώνα, οπότε και οι ιώσεις είναι σε έξαρση, θα πρέπει να σας βάλει στη διαδικασία συζήτησης με το γιατρό σας για το ενδεχόμενο εμβολιασμού σας ενάντια στην κοινή γρίπη. Έχει αποδειχτεί άλλωστε ότι οι μητέρες που εμβολιάστηκαν στο τρίτο τρίμηνο της κύησης κατά της γρίπης παρείχαν αντισώματα για έξι μήνες στο νεογέννητο μωρό τους.

 

happy baby