Προετοιμαστείτε ψυχολογικά για την εγκυμσύνη

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

καρδιά στον ουρανόTο ταξίδι της ζωής ξεκίνησε! O πελαργός πέρασε και το δικό σας το κατώφλι... Xιλιάδες σκέψεων και συναισθημάτων σας κατακλύζουν: «Θα γεννηθεί γερό το μωρό μου;», «Θα πάρω πολλά κιλά;», «Θα πονέσω στον τοκετό;», «Θα γίνω καλή μαμά;».

 

H ψυχολογική προετοιμασία της εγκύου είναι ζωτικής σημασίας, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι –σύμφωνα με τους επιστήμονες– το έμβρυο δεν είναι ένας παθητικός οργανισμός, αλλά ένα πλάσμα ικανό να αντιδρά, να ακούει, να γεύεται, να βιώνει καταστάσεις, ακόμη και να μαθαίνει μέχρι κάποιον βαθμό.

Ιδιαίτερα σημαντικός (εκτός από το σύντροφο και τον κοινωνικό περίγυρο) είναι και ο ρόλος του μαιευτήρα, ο οποίος θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στην εγκυμονούσα, αλλά και να της συμπαραστέκεται, να της εξηγεί τι συμβαίνει στο σώμα της και παράλληλα να είναι αυστηρός μαζί της, όταν πρέπει. Η σχέση με τον γυναικολόγο σας δεν στηρίζεται μόνο στην εμπιστοσύνη για τις ικανότητές του, αλλά και σε μια βαθύτερη επικοινωνία. O γιατρός σας είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα εμπιστευτείτε τα άγχη και τις αγωνίες σας. Όσο πολυάσχολος κι αν είναι, είναι εκείνος που θα σας στηρίξει στη δύσκολη ώρα του τοκετού. Είναι ο άνθρωπος στου οποίου τα χέρια εναπόκειται τόσο η δική σας ασφάλεια όσο και του μωρού σας.

Kαι, πιστέψτε μας, ο τοκετός είναι μια εμπειρία συγκλονιστική! Μια εμπειρία που δικαιούστε να τη ζήσετε –όσο το δυνατό– με λιγότερο άγχος.

Εμπιστευτείτε, λοιπόν, το ένστικτό σας και επιλέξετε εκείνον τον γιατρό που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και θα σας εμπνέει ένα αίσθημα ασφάλειας.

Στο ταξίδι αυτό των 9 μηνών θα είμαστε δίπλα σας, συνοδοιπόροι. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας καταθέτοντας όλα όσα σας απασχολούν, τη δική σας μαρτυρία για το πώς βιώσατε την εγκυμοσύνη, αλλά και κάθε σας απορία και προβληματισμό. Εμείς, θα είμαστε δίπλα σας

 

Διαβάστε περισσότερα για την ψυχολογία της μέλλουσας μαμάς

καθώς επίσης και μάθετε  9 μυστικά…και όλα θα πάνε καλά!

 

happy baby