ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ (21/05-21/06)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

καπέλο ταχυδακτυλουργού με αστέριαΜε βάση την παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το ζώδιο του παιδιού Δίδυμοι.

Δίδυμοι: Γενικά χαρακτηριστικά

 

Τα Διδυμάκια έχουν έντονη ανάγκη να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους, από την βρεφική ακόμη ηλικία. Είναι ίσως τα παιδιά με την πιο ισχυρή αντίληψη στον ζωδιακό κύκλο.

 

Περίεργα, ανήσυχα, έξυπνα, πολύπλευρα, φλύαρα, πάντα με χαρούμενη διάθεση. Έχουν μεγάλη επιδεξιότητα και στα χέρια και στη γλώσσα: είναι τα πιο κοινωνικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου.

Ρωτούν να μάθουν τα πάντα με λεπτομέρειες, και προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης των μεγάλων. Ίσως το μικρό σας Διδυμάκι να μίλησε ή να περπάτησε πολύ νωρίς. Αλλά και πριν μιλήσει ακόμη, σίγουρα επικοινωνούσε μαζί σας με τις κινήσεις των χεριών, με τα μάτια ή βγάζοντας ήχους και περιμένοντας ή απαιτώντας  απάντηση!

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Διδύμων, είναι η τάση να ασχολούνται ταυτόχρονα με πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε ένα μόνο. Η έλλειψη συγκέντρωσης δεν θα τους επιτρέψει μεγαλώνοντας να εμβαθύνουν σε σκέψεις, ανθρώπους και συναισθήματα.

Μάθετέ τους λοιπόν, ότι το κοφτερό μυαλό ναι μεν βοηθάει, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να επικοινωνούμε και με τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Επίσης, πείτε τους ότι άλλο είναι η κριτική και άλλο η κατανόηση. Βοηθήστε τα να μάθουν να εμβαθύνουν από νωρίς στη σκέψη τους, έτσι ώστε να μπορούν να τακτοποιούν όλες τις πληροφορίες που η υπέρ-αντίληψή τους, τους  προσφέρει.

Πολλές φορές, επίσης, η ανάγκη τους για τελείως αντίθετα πράγματα, κουράζει και εκνευρίζει τους γονείς τους. Το βέβαιο είναι ότι ο μικρός σας... δημοσιοσχεσίτης, θα έχει το σπίτι σας πάντα γεμάτο από φίλους. Μάθετέ του, όμως, ότι η παρουσία των άλλων δεν του είναι πάντα απαραίτητη για να λειτουργήσει. Πάνω απ’ όλα, αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη, είναι η επικοινωνία με τον εαυτό τους.

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

Τα χαρούμενα μικρούλια Διδυμάκια σας έχουν ανάγκη και το καταφέρνουν, να γοητεύσουν εξίσου και τους δύο γονείς τους!

Θα σας εντυπωσιάσουν από νωρίς με τα παιχνίδια γοητείας που θα επιλέξουν να παίξουν,  εναλλάσσοντας διαρκώς ρόλους, μέχρι να πετύχουν αυτό που πραγματικά θέλουν. σχέδιο με καρδιέςΈχουν εξίσου καλές σχέσεις και με τους δύο γονείς τους, αλλά παράλληλα αναπτύσουν και μία ιδιαίτερα ξεχωριστή σχέση και με τα αδέλφια τους. Τα αδέλφια τους είναι οι σύντροφοί τους, τόσο στο παιχνίδι, όσο και στην ζωή.

 Είναι ίσως οι πιο βαθιές σχέσεις που δημιουργούν, στην ζωή τους.

Δεν διεκδικούν τους γονείς από τα αδέλφια τους και δεν τα ανταγωνίζονται σε αυτόν τον τομέα, εκτός κι αν έχουν πλανήτες στο γειτονικό ζώδιο του Καρκίνου.

Ο μικρούλης σας Δίδυμος θα νιώθει πάντως πιο κοντά στον γονιό με τον οποίο αισθάνεται ότι επικοινωνεί περισσότερο και από τον οποίο θεωρεί ότι μαθαίνει.Κάθε είδους πληροφόρησης, από οποιονδήποτε τομέα και αν προέρχεται είναι σημαντικές για την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία των Διδύμων. Λατρεύουν την μάθηση, πραγματικά και πάνω από όλα!

 

Η Υγεία τους

Το βασικότερο σύστημα για τους Διδύμους, είναι ο μηχανισμός που μας κάνει να επικοινωνούμε με τη ζωή: το αναπνευστικό μας σύστημα!

 παιδικό κουνιστό αλογάκιΦροντίστε λοιπόν, να μην νιώσουν ποτέ βαρύ τον αέρα γύρω τους.

Κάντε τα να νιώθουν ότι τα πράγματα είναι ζωντανά, γεμάτα ζωή, κίνηση και ελευθερία. Βοηθήστε τα μικρά του Ερμή, να ανοίξουν κανάλια επικοινωνίας με όλους και δώστε τους την ελευθερία να επικοινωνήσουν.

 

Ένα άλλο ευαίσθητο σύστημα που επηρεάζει τα παιδιά Διδύμους, είναι το νευρικό σύστημα. Βοηθήστε τα λοιπόν, να αποκτήσουν και να διατηρήσουν, έναν ισορροπημένο τρόπο σκέψης, από νωρίς & μάθετέ τα να μην παραφορτώνουν το μυαλό τους με σκέψεις άχρηστες που το οδηγούν σε εντάσεις και εμμονές, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση και την φθορά του νευρικού τους συστήματος.     

Κυρίως, όμως δώστε τους την δυνατότητα να κατανοήσουν τον τρόπο διαχείρησης των έντονων συναισθημάτων τους, στο μέτρο του δυνατού, ώστε  να χειριστούν σωστά τον εαυτό τους. Αυτό που επίσης έχουν ανάγκη να κατανοήσουν και πέφτει σε εσάς το βάρος να τους διδάξετε, είναι  κυρίως  να τους μάθετε «τι να κρατούν» και «τι να απορρίπτουν».

 

Το φαγητό τους

Η τάση των Διδύμων να κάνουν τα πάντα με τεράστια ταχύτητα, επεκτείνεται και στις διατροφικές τους συνήθειες.

Χρειάζεται λοιπόν να εκπαιδεύσετε από νωρίς τα υπέροχα Διδυμάκια σας, με μέθοδο και υπομονή,στο να γεύονται & να καταναλώνουν το φαγητό τους αργά.παιδικό φαγητό

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδάκια σας, να τρώνε αργά, μασώντας καλά την τροφή τους. Επίσης είναι σημαντικό για τα Διδυμάκια να είναι χαλαρά κατά την διάρκεια του φαγητού, ώστε να μην έχουν στομαχικές ενοχλήσεις αργότερα.

Συνηθίστε τα σε ένα διατροφικό πρόγραμμα με αρκετά λαχανικά,  όσπρια & φρούτα. Μειώστε τις σοκολάτες, τα σνακ και τα αναψυκτικά & αντικαταστήστε τα με μέλι και σπιτική μαρμελάδα, που θα αναπληρώνει τη γλυκόζη που καταναλώνουν, λόγω της εγκεφαλικής τους υπερλειτουργίας.

 

Χαρίστε τους παραμυθάκια και βιβλία με εικόνες τροφών και εξηγήστε τους τη χρησιμότητα των τροφών αυτών για τον οργανισμό τους. Οι εικόνες θα τα βοηθήσουν να το κατανοήσουν ουσιαστικά, διότι οι Δίδυμοι ανήκουν στα παιδιά που προσλαμβάνουν πληροφορίες κυρίως οπτικά.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, είναι σίγουρο ότι και θα ενδιαφερθούν και θα το πράξουν, αρκεί να τα πείσετε με επιχειρήματα, τα οποία θεωρούν το Α και το Ω της ύπαρξής τους!

 

Ρούχα & αξεσουάρ!

σκίτσο με αρκουδάκιΕπιλέξτε για το Διδυμάκι σας ρούχα που θα το κάνουν να νιώθει πάνω απ΄ όλα άνετα! Σπορ ρούχα, αθλητικές φόρμες & φούτερ, αποτελούν ιδανικό ντύσιμο, για τα αγοράκια του ζωδίου αυτού.  Κολάν & μακό ελαφριά μπλουζάκια και φόρμες, είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή για τα κοριτσάκια Δίδυμοι.

Όσον αφορά στο πιο καλό ντύσιμο, τα…πληροφορημένα μικρά σας, μάλλον θα σας επιβάλουν τις μοντέρνες και πρωτοποριακές στυλιστικές τους απόψεις, που είναι ιδιαίτερα προχωρημένες ηλικιακά, από πολύ νωρίς!

Για τα Διδυμάκια το ντύσιμο είναι προέκταση της προσωπικότητάς τους. Γι αυτό, διαλέξτε τους μοντέρνα ρούχα σε χαρούμενα χρώματα ,κυρίως γαλάζιο, μπλε & κίτρινο. Αγοράστε τιράντες, ρολόγια και κάθε λογής αξεσουάρ για τους μικρούς κυρίους και πολύχρωμα κοκαλάκια, βραχιολάκια, κορδελίτσες,τσαντάκια, όλα ασορτί με τα ρούχα των σικ μικρών κυριών του ζωδίου των Διδύμων. Πάντως, ό,τι και να φορούν, τελικά, τα μικρά σας σίγουρα γνωρίζουν πώς να το προβάλλουν και να αναδεικνύουν την πολύπλευρη και φωτεινή τους προσωπικότητα.

 

Διακόσμηση & style!

Ο προσωπικός χώρος ενός μικρού Δίδυμου, πρέπει να καλύπτει την πιο βασική ανάγκη του: την επικοινωνία. Διαμορφώστε λοιπόν το δωμάτιο του έτσι, ώστε να υπάρχει αρκετόςαυτοκόλλητα τοίχου χώρος για τις κοινωνικές επαφές με τους φίλους και για τα χόμπι του.

Φτιάξτε του μια γωνιά με έναν πάγκο εργασίας, ή ένα γραφείο, τοποθετήστε ράφια & κουτιά, ώστε να μάθει από νωρίς τα τακτοποιεί τα αγαπημένα του αντικείμενα. Διακοσμήστε το χώρο του μαζί του, καθώς έχει άποψη για τα...πάντα. Θα σας εκπλήξει με τις ιδέες του!

Βάλτε στους τοίχους τα κολάζ που φτιάξατε μαζί, φωτογραφίες των φίλων του από χαρούμενες στιγμές, αλλά & οικογενειακές φωτογραφίες.

Στο δωμάτιό του φροντίστε να κυριαρχεί το κίτρινο και το μπλε. Επίσης το γαλάζιο και το πράσινο, είναι χρώματα που ηρεμούν αυτό το δραστήριο και ακούραστο παιδάκι.

 

Κλίσεις & δεξιότητες

Τα Διδυμάκια είναι πολύπλευροι χαρακτήρες και ιδιαίτερα χαρισματικά παιδιά, ως προς τον χειρισμό του λόγου και της επικοινωνίας γενικότερα.

πύργος με τουβλάκιαΑπό πολύ μικρά θα εκδηλώσουν την τάση τους να ασχοληθούν με ό,τι τα ερεθίζει οπτικά και εγκεφαλικά, αρχίζοντας το ένα και παρατώντας με ευκολία το προηγούμενο, με ταχύτητα φωτός.

 Η εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους, είναι ίσως από τα βασικά ταλέντα τους, αλλά και ο κύριος εχθρός τους. Μονίμως εντυπωσιάζονται από κάτι, πέφτουν με τα μούτρα για να το κατακτήσουν, μόλις όμως το γνωρίσουν, το βαριούνται και στρέφονται σε κάτι καινούργιο. Έχουν ανάγκη συνεχώς από νέα ερεθίσματα και προκλήσεις.

Το βασικό τους ταλέντο είναι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα: θα σας εντυπωσιάσουν με την ευκολία που χειρίζονται τις λέξεις, ξέρουν να γράφουν, γνωρίζουν πως να επικοινωνούν με το σώμα τους χορεύοντας καταπληκτικά ή σημειώνοντας εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις.

 

Επίσης, τα Διδυμάκια γίνονται εξαιρετικοί μίμοι και ηθοποιοί, από την κούνια ακόμα. Άλλα ταλέντα τους είναι το σχέδιο, οι δημόσιες σχέσεις, το να χειρίζονται από μικρά τα μέσα επικοινωνίας, όπως οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα.

Βασικό σημείο στη διαπαιδαγώγησή τους, όπου πρέπει να παρέμβετε από νωρίς, είναι να μάθουν τις έννοιες της διάρκειας και της εμβάθυνσης.

Διδάξτε τους από νωρίς πως να εμβαθύνουν σε ό,τι επιλέγουν και να αναπτύσσουν την υπομονή & την επιμονή τους.Είναι τα σημεία κλειδιά για την μετέπειτα ζωή τους.

Επίσης,τονίστε στα Διδυμάκια σας ότι, εκτός από την ευφυΐα, μεγάλη σημασία στην ζωή μας έχει και το συναίσθημα.Βοηθήστε τα αρκετά λοιπόν να εμπλουτίσουν την ευαισθησία τους και τον εσωτερικό τους κόσμο.

 

Από τον αστρολόγο Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby