Έρχεται ο... πελαργός!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

νεογέννητο πατούσαΑπό μέρα σε μέρα άλλη μία φίλη και συνάδελφος περιμένει την πρώτη της κόρη. Λίστες με απαραίτητα και συμβουλές από παλαιότερες μαμάδες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, εν μέσω και άλλων.

 

Κάποια στιγμή της ζωής μας οι περισσότερες από εμάς ακούμε και διαβάζουμε τόσα νέα πράγματα που δύσκολα μπορούμε να τα συγκρατήσουμε όλα. Η μέλλουσα μαμά, πιστεύει ακράδαντα ότι η ζωή της θα συνεχίσει να είναι η ίδια και απλά θα προστεθεί ένα γλυκό μωρό στην οικογένειά της, σαν τα ωραία μωρά που εικονίζονται στις φωτογραφίες που επιλέγει για τα άρθρα του site. Με… πλάγιο τρόπο, είναι αλήθεια, για να μην την αποκαρδιώσουμε εντελώς, προσπαθούμε να της πούμε ότι αυτά που νομίζει ότι ξέρει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα!

Κάθε νέο μωράκι, που προστίθεται σε μία οικογένεια, εκτός από τη γλυκύτητα φέρνει μαζί του και πολλαπλές υποχρεώσεις, όχι όλες ευχάριστες κι ευωδιαστές! Κάθε βρεφικό δωμάτιο κρύβει εκπλήξεις και κούραση για κάθε νέα μαμά αλλά και μπαμπά. Όμως χαμογελούν τόσο χαριτωμένα αυτά τα μικρά πλασματάκια, που σου κλέβουν την καρδιά για πάντα. Το ελάχιστο βάρος τους σε κάνει να μη θέλεις να τα αφήσεις από τα χέρια σου. Ο κόσμος σου μετατρέπεται σε μικρόκοσμο, όπου πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα μπιμπερό, οι πάνες και η αποστείρωση. Παιδικά τραγουδάκια και νανουρίσματα συντροφεύουν με τους ήχους τους όσους έχουν καλλιτεχνική φύση.

Όλα για χάρη του μωρού! Που μια μέρα ετοιμάζει τη βαλίτσα του, βάζει μέσα 5 ρούχα και 20 παιχνίδια, παίρνει μαγιό, πετσέτα και αντηλιακό και σου ανακοινώνει ότι πάει μόνο του διακοπές στην κατασκήνωση. Κι όταν ανοίγεις την αγκαλιά σου και σκύβεις συγκινημένη να το φιλήσεις, σου λέει υποτιμητικά, «όχι τέτοια εδώ μαμά, μας βλέπει ο κόσμος»! Και φεύγει χοροπηδώντας χαρούμενο και ανέμελο, φωνάζοντας «γιούπι, διακοπές χωρίς γονείς»!

Περνάει, τελικά, πολύ γρήγορα ο χρόνος, γι’ αυτό όλες εσείς οι νέες μαμάδες, αλλά και οι νέοι μπαμπάδες, μπορεί να τρέχετε λίγο παραπάνω, αλλά να ξέρετε ότι είστε ιδιαίτερα τυχεροί που μπορείτε να έχετε το μικρό σας όλη την ημέρα κοντά σας και να το βλέπετε, διότι κάποια στιγμή δεν έρχεται ούτε στο τηλέφωνο «διότι είναι απασχολημένος, φτιάχνει παζλ, καλέστε αργότερα, σας παρακαλεί»!

 

happy baby