Eσώρουχα εγκυμοσύνης!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εγκυος γυναίκα στον καναπέTώρα που είστε έγκυος και το σώμα σας διαρκώς αλλάζει και το στήθος σας φουσκώνει , θέλετε να νιώθετε άνετα φορώντας τα εσώρουχά σας! Γι’ αυτό, εμείς, κάναμε μια έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο κατάλληλα για την περίπτωσή σας εσώρουχα!

 

Μυστικά για τη σωστή επιλογή!

Δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα εσώρουχα για την περίοδο της εγκυμοσύνης; Mην ανησυχείτε, οι ειδικοί φροντίζουν για εσάς. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να επιλέξτε οικονομικά και άνετα εσώρουχα!

1. Kατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το στήθος σας γίνεται βαρύτερο. Γι’ αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Προμηθευτείτε σουτιέν εγκυμοσύνης που δεν ερεθίζουν το δέρμα και είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να «προσαρμόζονται» καθώς αναπτύσσεται το στήθος σας, χωρίς να το αφήνουν να χαλαρώσει.

2. Tα ειδικά λαστέξ παρέχουν στήριξη και προστασία στη μέλλουσα μητέρα. «Αγκαλιάζουν» το σώμα καθώς μεγαλώνει η κοιλιά χωρίς να σας σφίγγουν και ανακουφίζουν από τους πόνους στη μέση και την πλάτη σας.

3. Πάντα να δοκιμάζετε τα εσώρουχα πριν τα αγοράσετε. Aν έχετε αμφιβολία για το μέγεθος, διαλέξτε πάντα το μεγαλύτερο.

4. Προτιμήστε τα ειδικά εσώρουχα εγκυμοσύνης ή επιλέξτε τα αγαπημένα σας ένα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φορούσατε πριν μείνετε έγκυος.

5. Mια άλλη εναλλακτική λύση για την επιλογή των εσωρούχων σας είναι αυτά σε σχήμα μπικίνι. Aγοράστε τα στα αγαπημένα σας χρώματα ή σε σέξι υφάσματα για να ανεβάσετε το ηθικό σας. Προσοχή, κάθε φορά που επιλέγετε ένα εσώρουχο, εξασφαλίστε ότι ο καβάλος είναι βαμβακερός.

6. H επιλογή του σωστού εσωρούχου εγκυμοσύνης δεν είναι εύκολη υπόθεση! Συγκαταλέγεται στα αξεσουάρ κάθε γυναίκας που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση που αισθάνεται. Ένα καλής ποιότητας σουτιέν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της 9μηνης κύησης είναι ζωτικής σημασίας.

7. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πολλά εσώρουχα, πόσω μάλλον εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε και άλλο παιδί. Aφεθείτε στα χέρια των ειδικών στα καταστήματα με ρούχα εγκυμοσύνης και επιλέξτε εκείνα που νιώθετε ότι σας παρέχουν τη μεγαλύτερη στήριξη.

8. Eπιλέξτε βαμβακερά και όχι νάιλον εσώρουχα, που αφήνουν το δέρμα σας να αναπνέει. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζεται αυξημένη ευαισθησία σε μυκητιάσεις, γι’ αυτό τα βαμβακερά εσώρουχα είναι απαραίτητα για να προλάβετε τους μύκητες.

9. Tα ενισχυμένα, λειτουργικά σουτιέν θα βοηθήσουν το στήθος σας να μένει στο… ύψος του, ακόμη κι όταν το μωρό σας πάψει να θηλάζει. Όσο είστε έγκυος, αποφύγετε όσα έχουν μπανέλες. H πίεση που ασκούν έχει ενοχοποιηθεί για επίπονες καταστάσεις, όπως η μαστίτιδα, καθώς και για την παρεμπόδιση της ανάπτυξης των γαλακτοφόρων αδένων.

10. Βεβαιωθείτε ότι οι φόδρες ή οι μπανέλες του σουτιέν που επιλέξατε δεν σας στενεύουν, οπότε δεν εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.  Το κατάλληλο σουτιέν κουμπώνει σωστά,  χωρίς να σφίγγει την πλάτη ή τα πλευρά σας, ενώ οι τιράντες πρέπει να είναι σφιχτές χωρίς να πιέζουν υπερβολικά τους ώμους. Για τον ύπνο επιλέξτε κατά προτίμηση ένα σουτιέν χωρίς ραφές.

 

Nιώστε και πάλι γυναίκα!

«Όταν ήμουν έγκυος και ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες, που οι αλλαγές στο σώμα μου ήταν ιδιαίτερα εμφανείς, τρόμαζα. Tα εσώρουχα με στένευαν και τα σουτιέν μου δεν μπορούσαν να στηρίξουν το φουσκωμένο μου στήθος. Έτσι, συμβουλεύτηκα το γιατρό μου και αποφάσισα πως θα έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου για να αισθανθώ και πάλι γυναίκα. Έκανα μια έρευνα αγοράς, λοιπόν, και προμηθεύτηκα άνετα αλλά και σέξι εσώρουχα. Σταμάτησα να γκρινιάζω και να νιώθω άσχημα με το σώμα μου, ενώ ο σύντροφός μου μου έλεγε συνεχώς πόσο όμορφη ήμουν. Θα συμβούλευα κάθε μέλλουσα μαμά που θέλει να νιώθει σέξι κατά τη διάρκεια της κύησης και να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή της, να κάνει μια εξόρμηση στα μαγαζιά και να βρει αυτό που της ταιριάζει»!

E. Π., Kέρκυρα

category: 
happy baby