Χωρισμένος μπαμπάς με παιδί!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μπαμπάς και γιός παίζουνΟ μπαμπάς, χωρισμένος ή όχι, δίνει στο παιδί την αίσθηση της ταυτότητάς του καθώς και τις πρώτες ζωτικής σημασίας δεξιότητες για το υπόλοιπο της ζωής του!

 

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει τη σπουδαιότητα του ρόλου του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού.

 

Τι κερδίζει, λοιπόν, το παιδί όταν ο μπαμπάς του αν και χωρισμένος είναι κοντά του;

 • Καλύτερη επικοινωνία στον παιδικό σταθμό: Τα παιδιά με μπαμπάδες που ασχολούνται μαζί τους έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες όταν φθάνουν στον παιδικό σταθμό.
 • Επιτυχία στο σχολείο: Όταν έχετε ενεργό ρόλο ως πατέρας, αν και χωρισμένος πλέον, τα παιδιά σας είναι πιθανό να σημειώσουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις που δίνουν κατά καιρούς.
 • Καλύτεροι γονείς και τα ίδια: Τα παιδιά με μπαμπάδες που ασχολούνται μαζί τους είναι πιθανότερο να φροντίσουν και εκείνα εξίσου καλά τα δικά τους παιδιά, ακόμη και αν χωρίσουν επίσης.
 • Παραμένει μακριά από μπελάδες: Το παιδί σας είναι λιγότερο πιθανό να γίνει επιθετικό.
 • Γίνεται αισιόδοξο κι ευτυχισμένο: Εάν αναπτύξετε μια ισορροπημένη σχέση με το παιδί σας, είναι πιθανότερο να έχει μια ικανοποιητική προσωπική ζωή και το ίδιο στο μέλλον.Για το παιδί αυτό που μετρά είναι η σχέση που έχει δημιουργήσει μαζί σας, να συνεχίσει ακόμη και πλέον που έχετε πάρει διαζύγιο και έχετε τραβήξει χωριστούς δρόμους.Το βασικό είναι να είστε κοντά του,ουσιαστικά και να μπορεί να σας βρει και να σας μιλήσει ανά πάσα στιγμή.
 • Διανοητική υγεία: Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο κάθε μπαμπάς προς τα παιδιά του και προς την μητέρα τους τώρα που έχουν πλέον χωρίσει, έχει τεράστια επίδραση και άμεση σχέση με τη μακροπρόθεσμη διανοητική υγεία των παιδιών του.

Ο απόντας πατέρας!

Κάποιοι άντρες –αλλά ακόμη και γυναίκες– πιστεύουν ότι αν οι μπαμπάδες δεν βλέπουν το παιδί τους, ή ακόμα χειρότερα δεν το έχουν δει ποτέ, τότε δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούν μαζί του.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει: Μιλήστε στο παιδί εάν έχει ελάχιστη ή και καθόλου επαφή με τον πατέρα του και θα ανακαλύψετε ότι κάθε παιδί εξακολουθεί να σκέφτεται τον πατέρα που δεν έχει και συνεχώς να αναρωτιέται για την απουσία του.Ως μητέρα που αγαπάτε και ανησυχείτε για το παιδί σας, απευθυνθείτε νωρίς σε κάποιον παιδοψυχολόγο, για να σας βοηθήσει κι εσάς και το βασικότερο το παιδί σας!

 

Πώς να πλησιάσετε το παιδί, τώρα που χωρίσατε!

 • Κάντε μαζί αθλητικές δραστηριότητες στο πάρκο, στην παιδική χαρά ή στο γυμναστήριο.
 • Σηκωθείτε απ’ τον καναπέ και καθίστε μαζί του στο πάτωμα για να παίξετε.
 • Γονατίστε για να φτάσετε στο ύψος του - θα σας ακούσει καλύτερα όταν το αντιμετωπίζετε ως «ίσο προς ίσο».
 • Προτιμήστε να μην ασχοληθείτε με το tablet ή το κινητό σας την ώρα που το παιδί σας ζητάει την προσοχή σας και ασχοληθείτε μαζί του. Τα νέα μπορείτε να διαβάσετε και πριν κοιμηθείτε, ενώ ακόμα και μερικά λεπτά με το παιδί σας είναι σημαντικά για αυτό!
 • Πάρτε το παιδί μια φορά έξω για φαγητό χωρίς την παρουσία της μαμάς και μιλήστε μαζί του για όσα το απασχολούν.Είπαμε χωρισμένος μπορεί να είστε, αδιάφορος όμως δεν είστε!

Η συμβουλή μας για τους χωρισμένους μπαμπάδες με παιδί!

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πόσο πολύ «μετράτε» στη ζωή του παιδιού σας είναι να μπορείτε να ακούτε τι έχει να σας πει, ακόμη κι αν θεωρείτε γελοίο ή ανούσιο αυτό που σας λέει.Το γεγονός ότι επέλεξε να σας το πει, είναι το μεγαλύτερό σας επίτευγμα.Μπράβο σας, συνεχίστε την καλή δουλειά!

Διαβάστε επίσης το άρθρο μας  Καλύτερος μπαμπάς εύκολα και απλά! 

 

 

category: 
happy baby