Καλλυντικά απο φυσικά συστατικά

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

γυναίκα γαλάζια μάτιαΗ εξέλιξη της κοσμετολογίας, μέσα από έρευνες δεκαετιών, έχει να μας παρουσιάσει μια νέα γενιά καλλυντικών, βασισμένων σε φυσικά και βιολογικά συστατικά! Απολαύστε τα!

 

 

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα χημικά ή συνθετικής προέλευσης καλλυντικά, με μείγματα συστατικών όπως ιχθυέλαια, ορυκτά, ζωικά και συνθετικά υλικά. Αργότερα οι εταιρίες ανέπτυξαν καινοτομίες για φυτικά καλλυντικά, με φυσικές, μη ζωικές ύλες και χημικά ανεπεξέργαστες ουσίες.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν τα φυτικής προέλευσης καλλυντικά, που μέρος ή το σύνολό τους απαρτίζεται από φυσικές ουσίες. Περιέχουν, ωστόσο, και ποσότητα συνθετικών ουσιών. Στη συνέχεια οι ειδικοί εκμεταλλεύτηκαν την ανάπτυξη των βιολογικών καλλιεργειών και δημιούργησαν μια πρόσθετη επιλογή προϊόντων περιποίησης, βασισμένη σε πιστοποιήσεις και ελέγχους.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

Για τα βιολογικά καλλυντικά διενεργείται ποιοτικός έλεγχος στις πρώτες ύλες κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, αλλά και στο τελικό προϊόν, πριν και μετά τη συσκευασία του. Βασίζονται σε φυτικά συστατικά που προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες χωρίς εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και άλλα πρόσθετα. Η βασική αρχή της βιολογικής γεωργίας αφορά τη θρέψη του εδάφους όπου αναπτύσσεται το φυτό και όχι το αντίστροφο. Στη σύσταση των βιολογικών καλλυντικών δεν συναντάμε χημικά συντηρητικά, συνθετικά αρώματα και ζωικά συστατικά.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία οι διεργασίες που ακολουθούνται για την παραγωγή των βιολογικών προϊόντων είναι φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ δεν γίνονται δοκιμές σε ζώα.

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ

Τα βιολογικά καλλυντικά προσεγγίζουν και δρουν ολιστικά στην επιδερμίδα, με διαφορετικά μέσα από ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα parabens, η φαινοξαιθανόλη, η πολυαιθυλενική γλυκόλη, η σιλικόνη, η παραφίνη και τα χρωστικά αντικαταστάθηκαν με άλλες, ασφαλείς φυσικές ουσίες προσφέροντας σε κάθε γυναίκα ευεξία, υγεία, φυσική... καθαριότητα αλλά και φανταστικό άρωμα στην επιδερμίδα τους που διαρκεί...

 

ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ;

Τα βιολογικά καλλυντικά φέρουν πιστοποιήσεις από διεθνείς και έγκυρους οργανισμούς. Σε όλα τα βιολογικά καλλυντικά θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά, στη συσκευασία τους, ο οργανισμός που έλεγξε τα συστατικά που περιέχουν, καθώς επίσης και η ημερομηνία λήξης. Η ζήτηση για τα βιολογικά καλλυντικά στην Ελλάδα δημιούργησε την ανάγκη για τη σύσταση ενός φορέα που θα πιστοποιεί τα συγκεκριμένα προϊόντα. Έτσι, ιδρύθηκε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (ΔΗΩ).

Τα πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά οφείλουν να προστατεύουν την υγεία του δέρματος και να προωθούν διαδικασίες που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Για το λόγο αυτόν τα πιστοποιημένα προϊόντα της ΔΗΩ – ICEA χαρακτηρίζονται ως βιο-οικολογικά καλλυντικά. Τα βιολογικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο ελληνικό εμπόριο είναι αθώα για το δέρμα μας και φιλικά προς το περιβάλλον που όλοι αγαπάμε!

 

BEAUTY TIP!

Η μοναδική σειρά ομορφιάς της φύσης θα σας ταξιδέψει σε φρουτένιους και λουλουδάτους κόσμους που θα θρέψουν την επιδερμίδα σας αλλά και θα την αγκαλιάσουν όπως μόνο η μητέρα φύση ξέρει!

Χρησιμοποιήστε λεβάντα και μοσχολέμονο για κρέμες χεριών, άνθη πορτοκαλιάς και τριαντάφυλλο για αφρόλουτρα! Το μπάνιο σας θα μυρίζει σαν ανθισμένος κήπος, καθώς ανακαλύπτετε ξανά τις γνήσιες μυρωδιές των φυτών και των δέντρων.

 

Ελληνικά
category: 
happy baby