Μαμά σε φόρμα!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

υγιεινή διατροφή«Mα τι στο καλό κάνει η Aντζελίνα Tζολί και παραμένει όμορφη, ακόμη κι εάν τελευταία έχει κάνει χόμπι της, τις αλλεπάλληλες εγκυμοσύνες;», πολλές από εσάς αναρωτιέστε και δεν έχετε και άδικο!

 

Αρκετές υποψήφιες μαμάδες ανησυχείτε όχι μόνο για το εάν όλα θα πάνε καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού αλλά και για τη σιλουέτα σας. «Θα πάρω πολλά κιλά;», «θα χαλάσει το σώμα μου;», «θα συνεχίσει να με θέλει ο σύντροφός μου;».

Δεν χρειάζεται να έχετε τύψεις ή ενοχές, επειδή αντί να αισθάνεστε πλήρη ευτυχία που θα γίνετε μαμά προβληματίζεστε για τη σιλουέτα σας. Eίναι απόλυτα φυσιολογικό!

Το σίγουρο είναι ότι πρωτίστως θα πρέπει να σας απασχολεί τόσο η δική σας υγεία όσο και η υγεία του εμβρύου που μεγαλώνει μέσα σας. Η λαϊκή δοξασία που θέλει την έγκυο να τρώει για δύο δεν ισχύει. Σαφώς και θα πρέπει να αυξήσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι έξτρα αυτές θερμίδες θα προέρχονται από τη μεγαλύτερη κατανάλωση γλυκών και ζυμαρικών. Αντιθέτως, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι η διατροφή σας θα περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες φυλλικού οξέος, σιδήρου και ασβεστίου, τρία θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, έχετε στο νου σας τα εξής:

- Eπιλέξτε τροφές ολικής αλέσεως, όπως ψωμί και μη επεξεργασμένο ρύζι.

- Kαταναλώστε δημητριακά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες (προσθέστε, για παράδειγμα, στο μπολ με τα δημητριακά που τρώτε για πρωινό φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνα, φράουλες, βερίκοκα ή ακόμη και σταφίδες).

- Tέλος, όταν ετοιμάζετε τα γεύματά σας, δώστε στα φρούτα και τα λαχανικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Top tip: Προσέξτε πώς λαμβάνετε το συμπλήρωμα σιδήρου που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας. O χυμός πορτοκαλιού και άλλα ροφήματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C θεωρείται ότι διευκολύνουν την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, ενώ το γάλα, το τσάι και ο καφές ενδέχεται να την παρεμποδίζουν.

 

happy baby