Μορφές Έκφρασης της Καθημερινότητας!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ένα βασικό στοιχείο του πολιτισμού, αποτελεί η προαγωγή και η υποστήριξη της τέχνης. Έχοντας αυτό στο μυαλό του και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η δημιουργικότητα μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει, αλλά να αλλάξει κυριολεκτικά την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, ο Θωμάς Κινδύνης επιλέγει για άλλη μια φορά να πάει κόντρα στο ρεύμα των καιρών, που θέλει τα πράγματα να βαλτώνουν, να οραματιστεί και μέσω της «τέχνης» του να προσφέρει στον άνθρωπο και δη στα παιδιά! Με ποιόν τρόπο, θα το μάθουμε παρακάτω:

 

Τί είναι οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, κ.Κινδύνη και πως εμπνευστήκατε τις νέες σας δράσεις;

 

Ζούμε σε μια  εποχή  που δεν υπάρχουν μόνο οικονομικές δυσκολίες αλλά κυρίως ηθικές, καθότι έχουν κλονιστεί αρχές και αξίες, έχουμε χάσει τα βασικά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και τα δεδομένα εκείνα που μας προσφέρουν καλύτερη επιβίωση και μας επιτρέπουν να οραματιστούμε το μέλλον.

Σε τέτοιες εποχές λοιπόν είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε σημαντικά δεδομένα που να μπορούν να εφαρμόζονται  και να δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα θέματα  της καθημερινότητάς μας, όπως τη σχέση με την οικογένεια μας, τη σχέση με τη δουλειά μας,  με το σύντροφο μας, με τα παιδιά μας.

Με βάση τα παραπάνω οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, μέσα από την 40χρονη εμπειρία μας και το ανθρωπιστικό έργο, γιατί κατά βάση γι’ αυτό δημιούργησα αυτήν την ομάδα, για να παράγει έργο είτε καλλιτεχνικό είτε εκπαιδευτικό, δημιουργούν δράσεις ώστε να αναπτύξουν την επικοινωνία, την αισθητική και την ελπίδα, τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων.  

 

Η ιδέα των σεμιναρίων πως προέκυψε & πως επιλέγετε τα θέματα με τα οποία θα καταπιαστείτε κάθε φορά;

 

Η εκπαίδευσή μας πάσχει. Τα παιδιά μας μαθαίνουν πληροφορίες που είναι είτε δυσανάγνωστες είτε ψευδείς & παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Αυτά μας ευαισθητοποίησαν  & αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε δεδομένα από δόκιμες πηγές που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον πλούτο της αρχαίας Ελλάδας και να τα μεταδώσουμε υπό μορφή σεμιναρίων, σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Τα θέματα των σεμιναρίων, είναι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Ξεκινήσαμε με το σεμινάριο «Πώς να μεγαλώνεις τα παιδιά με επιτυχία» όπουμορφές έκφρασης πραγματοποιήθηκε 2 φορές λόγω της ζήτησης και συνεχίζουμε με το σεμινάριο «Πώς να εκφράζεις και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου».

 

Θα ακολουθήσουν κι άλλα σεμινάρια,  που θα αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο πώς να βοηθάμε τα παιδιά να μελετάνε & πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος και τους φόβους μας.

 

Πείτε μας λίγα λόγια και για την παιδική-εφηβική Ορχήστρα ORFF, την οποία επίσης κατευθύνετε.Πως μπορεί να συμμετάσχει κάποιος;

 

Πέρα από τα σεμινάρια, οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ δημιούργησαν φέτος την πρώτη παιδική-εφηβική Ορχήστρα ORFF στην Ελλάδα, όπου η εκπαίδευση και η συμμετοχή των παιδιών είναι εντελώς δωρεάν.

 

Η ορχήστρα έχει επαγγελματική μορφή και ο στόχος είναι οι μικροί αυτοί μουσικοί, να προσφέρουν χαρά & ελπίδα σε άλλα παιδιά και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσα από συναυλίες.

 

Όμως υπάρχουν κι άλλα καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά, έτσι δεν είναι;Πως τα προλαβαίνετε όλα;

 

Πράγματι  λειτουργούμε και άλλα καλλιτεχνικά παιδικά εργαστήρια με στόχο την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών,  καθώς και τμήματα ενηλίκων για την προσωπική ανάπτυξη του κάθε συμμετέχοντα αλλά και την εκπαίδευσή τους πάνω σε θέματα καλλιτεχνικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Τέλος δημιουργούμε παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους με ζωντανή μουσική και εμπνευσμένες από την παράδοση, που δημιουργούνται από την ομάδα για να μεταφέρουμε όμορφα μηνύματα ζωής!

 

Τελικά όποιος θέλει όλα τα μπορεί. Δεν είναι οι γνώσεις, η εμπειρία ή το ταλέντο μόνο, που οδηγούν κάποιον σε νέους δρόμους. Είναι επίσης η αναγνώριση από τον ίδιο, ότι υπάρχει χώρος και κόσμος που λαχταρά να προχωρήσει και έχει τη θέληση να μάθει & να ακούσει πράγματα, αν βρεθεί δίπλα του κάποιος που είναι σε θέση να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις ευαισθησίες του και προσφερθεί να μοιραστεί μαζί τους τα εφόδια, τις γνώσεις του  και την θετική του αύρα!

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, Καλλιτεχνικός Οργανισμός, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
Τ: 2103464903, 2103464002  Site: www.morfesekfrasis.gr

Ελληνικά
happy baby