Μουσείο Ηρακλειδών

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

 

μουσείο ηρακλειδώνΤο νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών “Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά” για τη σχολική χρονιά 2014-2015 ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2014.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και επέκταση του γνωστού από το 2004 προγράμματος "Τέχνη και Μαθηματικά". Στο νέο αυτό διευρυμένο πρόγραμμα, πραγματοποιείται μια διαδρομή στα θεμέλια της επιστημονικής σκέψης, σε συνδυασμό με τις γνωστές διαδρομές “Από την αισθητική της Τέχνης στη Λογική των Μαθηματικών”. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική πορεία αναζήτησης της διασύνδεσης Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών, μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με διαδραστικά και παραστατικά εκθέματα εκλαΐκευσης και κατανόησης της επιστημονικής σκέψης, καθώς και επιλεγμένα έργα Τέχνης από τα σημαντικότερα εικαστικά ρεύματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, έχει διάρκεια 2 ωρών και πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο κύκλους 9:00-11:00 και 11:00-13:00. Για επισκέψεις σχολικών ομάδων πέραν αυτών των ημερών και ωρών, απαιτείται ιδιαίτερη συνεννόηση.

 

Συνοπτική Περιγραφή του Προγράμματος:


  • Μέρος Α’: Περιήγηση - ελεύθερη αλληλεπίδραση με τα εκθέματα υπό τη διακριτική καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου καθηγητή με σκοπό τη δημιουργία γόνιμων προβληματισμών. 
  • Μέρος Β’: Παρουσίαση και ανάλυση συγκεκριμένης για κάθε τάξη θεματικής ενότητας στις αίθουσες διαλόγου και αλληλεπίδρασης, με χρήση πολυμεσικού εξοπλισμού και αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων.

Κρατήσεις:


Κρατήσεις για τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:

  • τηλεφωνικώς καλώντας τον αριθμό 210 34 61 981, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ., ή
  • συμπληρώνοντας τη Φόρμα Συμμετοχής και αποστέλλοντάς την με φαξ στον αριθμό 210 34 58 225, ή
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση enomikou@herakleidon-art.gr.

Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, το σχολείο θα λάβει επιβεβαιωτική απάντηση από το Μουσείο.

Για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα είναι 20 μαθητές για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και 15 μαθητές για το Νηπιαγωγείο. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά χρονική ζώνη 75 – 80 μαθητές για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες & 60 μαθητές για το Νηπιαγωγείο. Το κόστος συμμετοχής ανά μαθητή ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

Πριν την κράτηση για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνιστάται στους συνοδούς-εκπαιδευτικούς να συμβουλεύονται τις Χρήσιμες Οδηγίες και τους Όρους Συμμετοχής.

Προγράμματα:


Το Μουσείο παρέχει τα παρακάτω προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για πληροφορίες ελέγξτε την ιστοσελίδα του μουσείου 

 

 

 

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο / 210 34 61 981
Στάση Μετρό: Θησείο
mail: info@herakleidon-art.gr

 

Ελληνικά
happy baby