Μύθοι και αλήθειες για το φύλο του παιδιού

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

έγκυος στην άμμοΜήπως σας είπαν ότι θα κάνετε κορίτσι γιατί έχετε πολλές ναυτίες ή ότι δεν πρέπει να σηκώνετε τα χέρια ψηλά γιατί δεν κάνει; Ερευνήσαμε και μάθαμε την αλήθεια!

 

Γύρω από την εγκυμοσύνη πλέκονται διάφοροι «μύθοι» και «δοξασίες» που αφορούν το φύλο του μωρού, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μια έγκυος κ.ο.κ. Ευτυχώς η επιστήμη έχει αποδείξει ότι πολλά από αυτά είτε δεν ευσταθούν είτε έχουν κάποια βάση αλλά έχουν διαστρεβλωθεί από στόμα σε στόμα!

 

Μύθος: Όταν το πρωί αισθάνεστε έντονη αδιαθεσία, το πιθανότερο είναι να κυοφορείτε κορίτσι.

Αλήθεια: Ένας παρόμοιος «μύθος» λέει ότι η έντονη πρωινή αδιαθεσία σημαίνει αγόρι. Οπότε, δεν σημαίνει ότι ισχύει! Οι επιστήμονες επισημαίνουν, εντούτοις, ότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που νοσηλεύονται λόγω πρωινής αδιαθεσίας, είναι πιθανότερο να φέρουν στον κόσμο κορίτσι. 

 

Μύθος: Eάν σηκώσετε τα χέρια στο ύψος του κεφαλιού σας ενώ είστε έγκυος (όπως όταν απλώνετε ρούχα), ο ομφάλιος λώρος ενδέχεται να τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του μωρού σας.

Αλήθεια: Οι απότομες κινήσεις δεν συνιστώνται σε μια έγκυο για να μην υπάρξει πρόβλημα αποκόλλησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να σηκώσετε τα χέρια σας! Μάλιστα, ήρεμες ασκήσεις στρέτσινγκ, κατάλληλες για εγκύους, τις βοηθούν να χαλαρώσουν και να ενδυναμωθούν για τον τοκετό.

 

Μύθος: Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας έχετε πολλές καούρες, το μωρό σας θα έχει πολλά μαλλιά.

Αλήθεια: Δεν έχει αποδειχτεί ότι οι καούρες έχουν σχέση με τα μαλλάκια του μωρού σας.

 

Μερικοί μύθοι ακόμη...

Μύθος: Εάν είστε έγκυος, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις ακτίνες X, τα μικροκύματα και τους υπολογιστές.

Αλήθεια: Η υπερβολική και χωρίς λόγο υποβολή σε ακτινοβολίες πρέπει να αποφεύγεται, είτε είστε έγκυος είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση ακολουθήσετε τις συστάσεις του γιατρού σας, σε περίπτωση που η υποβολή σας σε αυτές τις ακτίνες (ακτίνες X) είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο οι σύγχρονοι κλίβανοι μικροκυμάτων και  οι υπολογιστές δεν ευνοούν την έκθεση του εμβρύου σε αυτές τις επιβλαβείς ακτινοβολίες.

 

Μύθος: Αποφύγετε τα μπάνια κατά τη διάρκεια της κύησης.

Αλήθεια: Εάν η κύησή σας εξελίσσεται ομαλά, οι γιατροί συστήνουν ανεπιφύλακτα την επαφή με τη θάλασσα καθώς βοηθάει στην άσκηση της εγκύου χωρίς κραδασμούς και ενδεχόμενο τραυματισμού.

 

Μύθος: Εάν ο καιρός είναι θυελλώδης ή έχει πανσέληνο, είναι πιθανό να προκληθούν πόνοι τοκετού.

Αλήθεια: Η πανσέληνος έχει κατηγορηθεί για δυστυχήματα, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς! Όσο, όμως, αυτά δεν αποδεικνύονται επιστημονικά, συνιστούν απλώς δοξασίες!

 

 

 

Ελληνικά
happy baby