Ομορφα νύχια στην γυναίκα

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

νυχια μανικιούρΤα όμορφα άκρα μιας γυναίκας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ολοκληρωμένης της εμφάνισης. Αυτό που χρειάζονται, όμως, για να φαίνονται εντυπωσιακά είναι πρώτα απ’ όλα η υγεία.

 

Τα νύχια έχουν χαρακτηριστεί ως ο καθρέφτης της υγείας μας, αφού μπορούν να αποτελέσουν μέσο για τη διάγνωση ακόμη και σοβαρών νοσημάτων, όπως παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς, του ήπατος κ.λπ. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, στην περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα ή στην υφή των νυχιών, να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

 

ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΥΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ...

… ίσως να ευθύνεται το λάθος μανικιούρ. Η περιποίηση των νυχιών είναι σίγουρο ότι συμβάλλει στην καλή εμφάνιση, όταν όμως γίνεται πολύ συχνά ή με λάθος τρόπο, ενδέχεται να οδηγήσει σε τραυματισμό της ρίζας του νυχιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία λευκών κηλίδων. Ακόμη και ένας μικροτραυματισμός μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα λευκά σημάδια.

 

ΑΝ ΣΠΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ...

 • Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που ελέγχει πολλές λειτουργίες του οργανισμού και γι’ αυτό, όταν απορρυθμίζεται, δημιουργεί έντονα συμπτώματα σε διάφορα όργανα του σώματος. Ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι και τα εύθραυστα νύχια.
 • Η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά κι επομένως πιο εύθραυστα, ενώ οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών τα ξηραίνουν και τα αφυδατώνουν.

ΑΝ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ...

Τα βερνίκια σε έντονα και σκούρα χρώματα και η συχνή χρήση του ασετόν δίνουν μια χαρακτηριστική πορτοκαλοκίτρινη χροιά στα νύχια, που θα υποχωρήσει αν αφήσετε τα νύχια σας άβαφα για ένα χρονικό διάστημα.

Τα βήματα για να φροντίσουμε τα νύχια μας είναι πλέον σε όλες μας γνωστά. Εμείς απλά σας τα υπενθυμίζουμε.

 • Καθαρίστε το προηγούμενο βερνίκι με ασετόν και βαμβάκι.
 • Λιμάρετε τα νύχια σας με μια χάρτινη λίμα τετραγωνίζοντάς τα και στρογγυλέψτε τις γωνίες.
 • Βυθίστε τα χέρια σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και αφού τα αφήσετε για 5΄ απλώστε λάδι που μαλακώνει τα πετσάκια. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει το προϊόν να εισχωρήσει στο δέρμα.
 • Με το ειδικό ξυλάκι σπρώξτε προς τα πίσω τα πετσάκια, χωρίς να κάνετε επώδυνη τη διαδικασία.
 • Με τον ειδικό κόπτη κόψτε πολύ προσεκτικά τα πετσάκια που έχουν ανασηκωθεί περιμετρικά του νυχιού.
 • Καθαρίστε πάλι με ασετόν τα νύχια για να μη μείνουν υπολείμματα από το λάδι.
 • Περάστε μια διαφανή βάση και αφήστε την να στεγνώσει για 2 λεπτά.
 • Ακουμπήστε το χέρι σας στο τραπέζι για να είναι σταθερό και ξεκινήστε να βάφετε τα νύχια σας ξεκινώντας από το μικρό δάχτυλο. Αρχίστε να περνάτε χρώμα από τη μέση της επιφάνειας του νυχιού και μετά στις άκρες.
 • Αφήστε τα να στεγνώσουν για τρία λεπτά και περάστε το δεύτερο χέρι βερνίκι.
 • Απλώστε ένα σκληρυντικό βερνίκι και αφήστε το να στεγνώσει .
 • Με μια μπατονέτα και ασετόν καθαρίστε τυχόν υπολείμματα χρώματος γύρω από το νύχι.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ...

* Το κατάλληλο μανικιούρ για τα μακριά νύχια είναι το γαλλικό.

* Αντίθετα, για τα μικρά νύχια, ιδανικά είναι τα σκούρα χρώματα (κόκκινο, σκούρο καφέ, ακόμη και μαύρο).

* Το καλοκαίρι να χρησιμοποιείτε αθώα ροζ, κοραλλί, μωβ και άλλα χαρούμενα χρώματα…, ενώ το χειμώνα να χρησιμοποιείετε τα σκούρα κόκκινα, τις glam βυσσινί αποχρώσεις, το σκούρο μπλε ή καφέ και οι πιο τολμηρές το μαύρο.

 

Ελληνικά
category: 
happy baby