ΠΑΡΘΕΝΑΚΙΑ (24/08-22/09)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλο

Με βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το παιδί που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου.

 

Γενικά χαρακτηριστικά

 

Είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή του Ερμή και φυσικό είναι η εγκεφαλικότητα να κατέχει μια σημαντική θέση στην προσωπικότητά τους. Η πνευματικότητα σ’ αυτά τα παιδιά παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή τους ανάπτυξη. 

 

Ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους είναι η σεμνότητα, γι’ αυτό και πολλές φορές δείχνουν συνεσταλμένα. Κρίνουν τα πάντα γύρω τους και συχνά φοβούνται ότι και οι άλλοι θα σταθούν κριτικά απέναντί τους.

 Η κριτική του Παιδιού Παρθένος, ικανότητα – που θα στραφεί και προς εσάς κάποια στιγμή – είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιδιού σας και μπορείτε, με χιούμορ, να την απολαύσετε. Απαντήστε με υπομονή στις ατελείωτες ερωτήσεις του μικρού σας, γιατί η γνώση για τον κόσμο και τα πράγματα που περιβάλλουν το μικρό σας, του είναι απαραίτητο εφόδιο.

Το Παρθενάκι σας έχει έντονη τάση προς την τάξη. Αυτό θα σας διευκολύνει αφάνταστα, μιας και δεν θα χρειάζεται να τακτοποιήσετε εσείς τα πράγματα, τα ρούχα ή τα παιχνίδια του, γιατί θα έχει φροντίσει το ίδιο να είναι πάντα στη θέση τους.

Αν δείτε ότι έχει την τάση να γίνεται κάποιες φορές σνομπ, μην το μαλώσετε. Εξηγήστε του με αγάπη & υπομονή, ότι πρέπει να δέχεται τους άλλους γύρω του όπως είναι και να μην τους απορρίπτει, συγκρίνοντάς τους με τον εαυτό του. Τα Παρθενάκια είναι πραγματικά αξιαγάπητα παιδάκια, όταν οι άλλοι πληρούν τις προϋποθέσεις που τα ίδια έχουν θέσει.

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

 

Τα Παρθενάκια είναι συνεσταλμένα και ιδιαίτερα εύθικτα, σαν παιδιά. Όταν γκρινιάζουν, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζετε με κατανόηση και αγάπη.αγάπη

Χρειάζεται επίσης να δείξετε πολλή υπομονή, όταν σας βομβαρδίζουν με μυριάδες ερωτήσεις γύρω από τον κόσμο που ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά μπροστά τους, καθώς μεγαλώνουν και ανακαλύπτουν άγνωστα πράγματα.

 

Θα ανακαλύψετε πολύ γρήγορα ότι είναι πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν με τον δικό τους τρόπο στις διάφορες δουλειές σας. Αφήστε τα να σας δείξουν πόσο έξυπνα είναι, ή πόσο προικισμένα μπορούν να γίνουν, όταν εργάζονται για τους στόχους τους.

Δώστε τους τη χαρά της συμμετοχής στις συζητήσεις των ενηλίκων, και θα έχετε, χωρίς αμφιβολία, κατακτήσει το σεβασμό τους.

 

Η Υγεία τους

 

Τα Παρθενάκια,αν βέβαια, συμφωνεί και το υπόλοιπο ωροσκόπιό τους,  έχουν συνήθως ευαισθησία στην κοιλιακή χώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί παρουσιάζουν ξύλινο αλογάκισυχνά μια αγχώδη συμπεριφορά, λόγω της μεγάλης τους ανάγκης για τάξη και ισορροπία.

Επίσης, η αναλυτική τους ικανότητα μαζί με την τάση τους για κριτική τα κάνει να ξοδεύουν ατελείωτες ώρες «τακτοποιώντας» τις σκέψεις τους.

Τι μπορείτε να κάνετε: Από μικρή ηλικία θα πρέπει να μάθετε στο Παρθενάκι σας, να μην είναι πολύ απαιτητικό με τους άλλους ούτε και με τον εαυτό του. Εκπαιδεύστε το έτσι, ώστε να μην είναι τελειομανές.

Συχνά, τα παιδάκια αυτού του ζωδίου έχουν την τάση να ασχολούνται υπερβολικά με το θέμα της υγείας και της υγιεινής τους.

 

 

    Το φαγητό του

 

παιδικό φαγητό

Η διατροφή των μικρών αυτού του ζωδίου πρέπει να περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και υγρά, τροφές δηλαδή που θα τα βοηθήσουν στη σωματική ανάπτυξή τους, αλλά και θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια στον εγκέφαλό τους.

Δοκιμάστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το ταλέντο τους στη μαγειρική, μαθαίνοντας τα, ταυτόχρονα, να τρώνε σωστά. Είναι ίσως τα παιδιά εκείνα, που περισσότερο απ’ όλα τα άλλα, έχουν μια έμφυτη τάση προς την υγιεινή διατροφή.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

 

Το ντύσιμο των μικρών Παρθένων θα πρέπει να εκφράζει τα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Αυτό σημαίνει ότι τα ρούχα τους θα πρέπει να είναι πρακτικά, και κατάλληλα αρκουδάκιγια τις διάφορες «εργασίες» τους.

Ανακατεύονται σε πολλά «μαστορέματα» και γι’ αυτό το ντύσιμό τους θα πρέπει να είναι ανάλογο και να τους προσφέρει άνεση.

Οι φορμούλες, τα τζιν και γενικότερα οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άνετα, είναι απαραίτητα ρούχα για την παιδική γκαρνταρόμπα τους.

Επειδή όμως είναι και φίλοι της λεπτομέρειας, όταν θα αναζητήσετε ρούχα για πιο επίσημες εμφανίσεις τους, καλό θα είναι να έχουν κάτι ιδιαίτερο στοιχείο πάνω τους (ίσως κάποιο αξεσουάρ).

Αυτή η λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά στο ντύσιμό τους, είναι κάτι που το μικρό σας Παρθενάκι θα εκτιμήσει πάρα πολύ.

 

Διακόσμηση & style!

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη την κύρια ιδιότητά του παιδιού Παρθένος, ότι είναι δηλαδή πολύ τακτικό με τα πράγματά του, φαντάζεστε πως πρέπει να είναι το δωμάτιό του. μια φορά και εναν καιρόΤακτικό, άνετο και κατάλληλα φτιαγμένο ώστε να αντανακλά την προσωπικότητά του.

Μην αλλάζετε λοιπόν συχνά θέσεις στα πράγματά του, γιατί θα αρχίσει να σας γκρινιάζει. Αφήστε το να απολαύσει την οργάνωση του δωματίου του και να τα τακτοποιεί το ίδιο.

 Η εμμονή του εξάλλου, να είναι όλα τακτοποιημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, θα το κάνει συχνά να χάνει πολύτιμο – πιθανόν, για εσάς – χρόνο, αλλά να είστε σίγουρη ότι μόνο έτσι θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένο.

Στο δωμάτιο του μικρού Παρθένου φροντίστε να υπάρχει πάντα μια βιβλιοθήκη, αφού ο κόσμος της γνώσης θα τον συντροφεύει τα επόμενα χρόνια της ζωής του, καθώς μεγαλώνει & αναπτύσσεται.

Διαλέξτε γήϊνα χρώματα από την χρωματική παλέτα, καθώς  και διάφορα αντικείμενα σε γεωμετρικά σχήματα.

Καλύτερα είναι, πάντως, να υπάρχουν λιγότερα πράγματα, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα και το καθένα να έχει τη δική του θέση μέσα στο χώρο του, την οποία θα έχει επιλέξει φυσικά το ίδιο!

 

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

 

 

Τα Παρθενάκια είναι πολύ πρακτικά παιδιά και οτιδήποτε θεωρούν ωφέλιμο το αναζητούν, το αναλύουν, το κρίνουν και, τελικά, το απολαμβάνουν.

ξύλινα τουβλάκιαΘέλουν να πληροφορούνται τα πάντα, αλλά δεν τα αποδέχονται τόσο εύκολα, αν δεν πεισθούν ότι τα έχουν επεξεργαστεί κατάλληλα.

Η καθαριότητα και η υγιεινή, γενικότερα, είναι στοιχεία της καθημερινότητας που δεν πρέπει να τους στερήσετε.

Το χιούμορ τους, επίσης, είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο: λίγη κριτική, λίγη σάτιρα και, κατά βάθος, καλή διάθεση είναι τα βασικά του συστατικά.

Γι’ αυτό συχνά τα Παρθενάκια γίνονται πολύ καλοί ηθοποιοί.

Τα οικονομικά, επίσης, είναι ένας τομέας όπου το μικρό σας μπορεί να διαπρέψει και να σας κάνει περήφανους. Δώστε του λοιπόν από τώρα ανάλογες ευκαιρίες, έτσι ώστε να μάθει να οργανώνει, να χειρίζεται και να αξιοποιεί την μικρή του περιουσία.

Επειδή το Παρθενάκι σας αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του μέσα από την εργασία και, γενικότερα, την παροχή υπηρεσιών στους άλλους, καλό θα ήταν να μην του στερήσετε αυτή την ικανοποίηση. Δώστε του τη χαρά να φροντίσει για σας, ακόμη και σε πιο απλά πράγματα & τότε σίγουρα θα πάψει την γκρίνια και τη μουρμούρα, χαρακτηριστικά που δεν θα σας λείψουν, μεγαλώνοντας ένα Παρθενάκι.

Χαϊδέψτε το γλυκά, λοιπόν, και φροντίστε να κάνει πάντα κάτι δημιουργικό. Το έχει πραγματικά ανάγκη!

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη.

Ελληνικά
happy baby