Πρήξιμο στα άκρα κατα την εγκυμοσύνη

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μοντελο με ορχιδέαΤο πρήξιμο των άκρων είναι κλασικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης, τους τελευταίους μήνες της κύησης. Μην απελπίζεστε και ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να είστε πιο ανάλαφρη!

 

Το πρήξιμο των άκρων, δηλαδή των χεριών και των ποδιών, είναι αναμενόμενο κατά την εγκυμοσύνη και παρατηρείται συνήθως τους τελευταίους μήνες της κύησης όταν και παρουσιάζεται εξαιτίας της κατακράτησης των υγρών στον οργανισμό.

Η κατακράτηση αυτή δημιουργείται εξαιτίας της εγκυμοσύνης, η οποία οδηγεί σε οίδημα των ιστών! Τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται στα άκρα των ποδιών και των χεριών αλλά και στο πρόσωπο! Πιο συγκεκριμένα θα το παρατηρήσετε στους αστραγάλους και τα δάχτυλα των χεριών!

Το φαινόμενο του πρηξίματος δεν είναι άξιο ανησυχίας αφού πάνω από το 50% των γυναικών σε ενδιαφέρουσα, το αντιμετωπίζουν, και κυρίως τις τελευταίες ώρες της ημέρας όπου ο οργανισμός ενδέχεται να έχει υποστεί ορθοστασία, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν, όμως, το πρήξιμο συνοδεύεται από υπέρταση κύησης ή από απότομη αύξηση του βάρους, τότε είναι καλό να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, ο οποίος και θα σας εξετάσει για τυχόν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και θα σας συμβουλεύσει για το πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

 

Διώξτε αυτήν την αίσθηση!

Είναι αλήθεια πως πολλά από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης δεν μπορούν να περάσουν, έτσι απλά, παρά μόνο από τη στιγμή που θα γεννήσετε. Παρόλα αυτά, όμως, έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάποιες κινήσεις οι οποίες μπορούν πραγματικά να σας ανακουφίσουν και να σας κάνουν να νιώσετε όμορφα:

  • Είναι σημαντικό να αποφεύγετε να στέκεστε όρθια για πολλή ώρα.
  • Φροντίστε να τοποθετείτε συχνά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πόδια σας κάπου ψηλά. Για παράδειγμα, ξαπλώστε στο κρεβάτι σας ή τον καναπέ, αφού προηγουμένως έχετε τοποθετήσει 2 με 3 μαξιλάρια, το ένα πάνω στο άλλο, στο σημείο όπου θα ακουμπήσετε τα κουρασμένα πόδια σας. Η στάση αυτή τονώνει το κυκλοφορικό σας σύστημα και βοηθάει στο να ανακουφίσετε το σώμα σας από το πρήξιμο.
  • Εάν αισθανθείτε τα χέρια σας πρησμένα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι, είτε κάθεστε, είτε είστε ξαπλωμένη, να τα κρατήσετε ψηλότερα από το επίπεδο που είναι η καρδιά, για λίγα μόνο λεπτά!
  • Μην καταναλώνετε πολύ αλάτι, ιδιαίτερα εάν η πίεσή σας είναι ιδιαίτερα ψηλή. Το αλάτι σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί κατακράτηση υγρών και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί ακόμη και πρήξιμο!
  • Φροντίστε να πίνετε μπόλικο νερό με τη βοήθεια του οποίου θα καθαρίζετε για τα καλά ολόκληρο τον οργανισμό σας από τις τοξίνες!

 

Ελληνικά
happy baby