Ψηλά τακούνια και εγκυμοσύνη!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ψηλά τακούνιαΑγαπάτε τα ψηλά τακούνια και δεν θέλετε να τα αποχωριστείτε στην εγκυμοσύνη; Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε!

 

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι στην εγκυμοσύνη τα ψηλά τακούνια είναι απαγορευτικά. Υπάρχουν λόγοι βέβαια που ένας γυναικολόγος θα σας συμβούλευε να τα αποφύγετε αλλά όχι να μην τα φορέσετε σε ειδικές περιστάσεις. Ο κυριότερος είναι ότι το βάρος σας αυξάνεται, ενώ παράλληλα αλλάζει το σχήμα του σώματός σας και το κέντρο βάρους σας, γεγονός που αλλάζει τον τρόπο που περπατάτε και καθιστά τα πόδια σας λιγότερο σταθερά. Παράλληλα η έκκριση ορμονών όπως η ρελαξίνη, που βοηθάει να μαλακώσουν οι σύνδεσμοι του σώματος, κάνει πιο ευάλωτες τις αρθρώσεις και άρα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμού. Μια πτώση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει τόσο εσάς όσο και το μωρό γι’ αυτό και τα ψηλά τακούνια δεν συνιστώνται.

 

Τακούνι… SOS!

Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας αξεσουάρ πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα.

- Αποφύγετε να φοράτε ψηλά τακούνια όλη μέρα. Προτιμήστε χαμηλά παπούτσια για την εργασία σας ή τα ψώνια και τακούνια μόνο στις εξόδους σας.

- Ξεχάστε τις γόβες-στιλέτο. Κανονικά δεν πρέπει να τις φορούν ούτε οι υπόλοιπες γυναίκες πόσω μάλλον εσείς που κυοφορείτε.

- Προτιμήστε φαρδιά τακούνια με ύψος γύρω στα 5 εκατ., τα οποία είναι πιο σταθερά και βοηθούν στη σωστή θέση του σώματος. Οι πλατφόρμες μπορεί να σας φαίνονται ασφαλείς, όμως όσο πιο ψηλές είναι, τόσο πιο επικίνδυνες γίνονται.

- Εάν είναι δυνατόν, φροντίστε τα τακούνια σας να είναι άνετα από μέσα. Υπάρχουν πάτοι ειδικά σχεδιασμένοι για να καταπραΰνουν τους πόνους στα πόδια και τη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Συμβουλές επί… ποδός!

Για να είστε σε θέση να φορέσετε τα τακούνια σας θα πρέπει να αγαπήσετε τα πόδια και τη μέση σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζετε!

  • Αν τα πόδια σας πρήζονται να τα βάζετε πάνω σε μαξιλάρι λίγο ψηλότερα, αφού έχετε ξαπλώσει.
  • Επιλέγετε πάντα άνετα παπούτσια και αποφύγετε κάλτσες με λάστιχο μέχρι το γόνατο, που κόβουν την κυκλοφορία του αίματος.
  • Προσπαθήστε να μη στέκεστε πολλή ώρα όρθια και ειδικά σε τακούνια. Αν είστε υποχρεωμένη να το κάνετε, εναλλάσσετε τακτικά το πόδι που στηρίζεστε.

 

Ελληνικά
happy baby