Σημαντικός ο ρόλος του μπαμπά!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μπαμπάς και γιόςΚάθε μπαμπάς είναι σημαντικός για τη ζωή του παιδιού του, καθώς καθορίζει την ταυτότητα του παιδιού, και του δίνει τις πρώτες σημαντικής και ζωτικής σημασίας δεξιότητες για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει τη σημαντικότητα του ρόλου του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού.

Δείτε τι κερδίζει κάθε παιδί, όταν ο μπαμπάς του είναι παρών ατη ζωή του!

1. Kαλύτερη επικοινωνία στον παιδικό σταθμό:

 • Tα παιδιά με μπαμπάδες που ασχολούνται μαζί τους, έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες όταν φθάνουν στον παιδικό σταθμό.

2. Τα παιδιά σημειώνουν σημαντική επιτυχία στο σχολείο:

 • Όταν έχετε ενεργό ρόλο ως πατέρας,στην καθημερινή ζωή των παιδιών σας, τα παιδιά σας είναι πιθανό να σημειώσουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις που δίνουν κατά καιρούς.

3. Γίνονται καλύτεροι γονείς και τα ίδια:

 • Tα παιδιά με μπαμπάδες που ασχολούνται σε σημαντικό βαθμό μαζί τους, είναι πιθανότερο να φροντίσουν και εκείνα εξίσου καλά τα δικά τους παιδιά.

4. Το παιδί παραμένει μακριά από μπελάδες:

 • Tο παιδί είναι λιγότερο πιθανό να γίνει επιθετικό στη ζωή του, όταν ο μπαμπάς περνά ποιοτικό χρόνο μαζί του καθημερινά, μαθαίνοντάς του σημαντικά πράγματα για τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους!

5. Το παιδί γίνεται αισιόδοξο κι ευτυχισμένο:

 • Eάν αναπτύξετε μια ισορροπημένη σχέση με το παιδί σας, είναι πιθανόν να το επηρεάσετε εξίσου σημαντικά ώστε να αποκτήσει μιαν ικανοποιητική προσωπική ζωή, στο μέλλον.

6. Διανοητική υγεία και παιδί:

 • O τρόπος που συμπεριφέρεται ο κάθε μπαμπάς  έχει τεράστια και ιδιαίτερα σημαντική επίδραση και άμεση σχέση με τη μακροπρόθεσμη διανοητική υγεία των παιδιών του.

Μπαμπάς, ο μεγάλος απών

Kάποιοι άντρες –αλλά ακόμη και γυναίκες– πιστεύουν ότι αν οι μπαμπάδες δεν βλέπουν το παιδί τους ή ακόμα χειρότερα δεν το έχουν δει ποτέ, τότε δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούν μαζί του. Kάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα. 

Mιλήστε στο παιδί σας, εάν έχει ελάχιστη ή και καθόλου επαφή με τον πατέρα του και θα ανακαλύψετε ότι κάθε παιδί εξακολουθεί να σκέφτεται τον πατέρα που δεν έχει και συνεχώς να αναρωτιέται για την απουσία του.Οπότε είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους,εάν άλλοι λόγοι δεν το καθιστούν απαγορευτικό.

 

Μπαμπάδες, δείτε πως να πλησιάσετε το παιδί σας

 • Kάντε μαζί αθλητικές δραστηριότητες στο πάρκο, στην παιδική χαρά ή στο γυμναστήριο.
 • Σηκωθείτε από τον καναπέ και καθίστε μαζί του στο πάτωμα για να παίξετε.
 • Μπαμπάδες, γονατίστε για να φτάσετε στο ύψος του παιδιού σας - θα σας ακούσει καλύτερα όταν το αντιμετωπίζετε ως «ίσο προς ίσο».
 • Προτιμήστε να μη διαβάσετε την εφημερίδα σας ή να ασχοληθείτε με το internet την ώρα που το παιδί σας ζητάει την προσοχή σας και ασχοληθείτε μαζί του. Παίξτε, διαβάστε του, αφιερώστε του όλο τον χρόνο σας και θα μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδάκι. Μην ξεχνάτε πως είστε τόσο σημαντικός εσείς ο μπαμπάς του και σας περίμενε με λαχτάρα όλη μέρα!
 • Πάρτε το παιδί σας έξω για φαγητό, χωρίς την παρουσία της μαμάς και μιλήστε μαζί του για όσα το ενδιαφέρουν. Ακούστε για τα παιχνίδια του, τους φίλους και τα αγαπημένα του βιβλία ή αυτοκόλλητα.

Η συμβουλή του GoneisOnline!

Μπαμπάδες ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πόσο πολύ «μετράτε» στη ζωή του παιδιού σας, είναι όταν σας επιλέγει για να ακούτε τι έχει να σας πει, ακόμη κι αν εσείς θεωρείτε γελοίο ή ανούσιο αυτό που σας λέει!

 

Δείτε ακόμη: 19+1 συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο

 

Ελληνικά
happy baby