Συμβουλές για να περιποιηθείτε τα πόδια σας!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εγκυος ωκλαδόνΕίστε έγκυος και υποφέρετε από το πρήξιμο των ποδιών λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματός σας στα άκρα; Τώρα, με απλές κινήσεις, μπορείτε να ανακουφίσετε τα πόδια σας!

 

Η στάση του σώματος αλλά και το βάρος σας επηρεάζουν τη φυσική κατάσταση των ποδιών σας. Ιδιαίτερα τώρα που είστε έγκυος και το βάρος σας σταδιακά αυξάνεται, τα πόδια σας φέρουν βαρύ φορτίο. Φροντίστε ώστε να τα περιποιείστε σωστά. Κακά τα ψέματα, αξίζουν κι αυτά το σεβασμό μας!

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ STEP BY STEP!

Δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής για να κάνετε πεντικιούρ. Μπορείτε μόνη ή με τη βοήθεια μιας φίλης ή ακόμη και του συντρόφου σας να περιποιηθείτε τα πόδια σας στο σπίτι. Αφιερώστε λίγες ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο! Άλλωστε, τώρα πια οι εταιρίες καλλυντικών φροντίζουν για εσάς!

Αποφεύγετε να κοιτάζετε τα πόδια σας επειδή είναι πρησμένα και εδώ και καιρό τα έχετε παραμελήσει; Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζετε στην όψη τους, αρκεί να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις συμβουλές των ειδικών.

 

1. Αφαιρέστε το πεντικιούρ: Επειδή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ξεκινήστε με την αφαίρεση του μανό από τα νύχια των ποδιών σας. Προμηθευτείτε ειδικά προϊόντα, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και προτιμήστε τα pads από βαμβάκι.

2. Ενυδατωθείτε: Ενυδατώστε τα πόδια τοποθετώντας τα σε ζεστό νερό (όχι καυτό, φροντίστε να είναι τόσο ζεστό όσο μπορείτε να αντέξετε) μέσα σε μια λεκάνη για 5-10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία στα πέλματά σας. Για να βοηθήσετε ακόμη πιο πολύ την επιδερμίδα σας μπορείτε να προσθέσετε μια δόση από το υγρό των πιάτων σας. Βγάζοντας από το νερό τα πόδια σας, θα είναι ενυδατωμένα και θα έχουν μαλακώσει. Έτσι, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τα σκληρά σημεία πολύ πιο εύκολα.

3. Απολέπιση: Αφού τα πόδια σας ενυδατωθούν και μαλακώσουν, μπορείτε να τρίψετε τα πέλματά σας με κυκλικές και απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μιας ξύλινης πέτρας ή μιας ελαφρόπετρας (ό,τι προτιμάτε) και να ξεφορτωθείτε τους κάλους και τα ξηρά σημεία, μια για πάντα! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου τα πόδια σας έρχονται σε επαφή με τα παπούτσια σας. Εάν τα πόδια σας είναι πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα, μπορείτε να αναμείξετε σ’ ένα μπολ λίγη ζάχαρη με ελαιόλαδο για καλύτερο και πιο βαθύ αποτέλεσμα

4. Βάλτε μπρος τη… λίμα! Και αυτή την περίοδο το λιμάρισμα των νυχιών είναι σημαντικό, ώστε ν’ αποφύγετε τραυματισμούς ή μολύνσεις (που συνήθως προκαλούνται εξαιτίας της τριβής των νυχιών με το δέρμα). Να είστε προσεκτικοί καθώς λιμάρετε τα νύχια σας! Αφήστε ένα μικρό μέρος από τη λευκή επιφάνεια και προσπαθήστε ώστε οι γωνίες και στις δύο άκρες να είναι στρογγυλές. Επιλέξτε μια λίμα φιλική προς τα νύχια και το δέρμα σας (δηλαδή όσες έχουν πιο απαλή επιφάνεια)

5. Ώρα για βαθιά ενυδάτωση: Τα πόδια σας είναι αφυδατωμένα και παρ’ όλο που έχετε ακολουθήσει τις συμβουλές των ειδικών δεν έχετε δει αποτέλεσμα; Τώρα, μπορείτε να ενυδατώσετε τις ταλαιπωρημένες περιοχές των ποδιών σας αρκεί μετά από κάθε μπάνιο να απλώνετε ενυδατική λοσιόν. Μπορείτε, επίσης, να τα αλείψετε με ειδικά λαδάκια δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές. Έπειτα μπορείτε να ξεβγάλετε με νερό και να είστε σίγουρη ότι τα πόδια σας θα γίνουν ακόμη πιο απαλά!

6. Κάντε μασάζ: Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, το μασάζ στα πόδια λειτουργεί ευεργετικά! Ανακουφίστε τα κάνοντάς τους μασάζ με μια λοσιόν με αιθέρια έλαια.

7. Προετοιμάστε τα νύχια σας! Διαχωρίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας με μικρά pads από βαμβάκι ή με τα ειδικά διαχωριστικά που θα βρείτε στο εμπόριο. Περιποιηθείτε τα μεσοδιαστήματα των δαχτύλων. Αν και οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία σε αυτή την περιοχή, εντούτοις η παραμέλησή της ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα (εξαιτίας του κινδύνου να εξαπλωθούν μύκητες).

8. Συντηρήστε την καλή κατάσταση των ποδιών σας! Καλό θα ήταν να εφαρμόζετε αυτά τα βήματα κάθε μήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμελείτε τα πόδια σας! Φροντίστε ώστε η περιποίηση των ποδιών να σας γίνει συνήθεια και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

 

Ανακεφαλαιώνοντας…

Επειδή ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και ένα σωστό και γρήγορο πεντικιούρ απαιτεί αγορά των κατάλληλων προϊόντων, διαβάστε προσεκτικά τι θα χρειαστείτε!

  • Μια καθαρή πετσέτα
  • Pads από βαμβάκι
  • Ασετόν με λάδι
  • Mια λεκάνη
  • Eλαφρόπετρα
  • Λίμα
  • Ενυδατική λοσιόν
  • Διαχωριστικά για τα δάχτυλα των ποδιών σας

 

Hot tips!

Εάν είστε έγκυος και τα πόδια σας είναι φουσκωμένα, φροντίστε ώστε να προμηθευτείτε άνετα παπούτσια. Υπάρχουν, μάλιστα, και ειδικοί πάτοι που βοηθούν να μετατοπίζεται σωστά το βάρος όταν περπατάτε.

  • Χαλαρώστε στη σωστή θέση, ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε τα πόδια σας σε υπερυψωμένο σημείο, ώστε να ανακουφιστούν.
  • Φοράτε πλαστικές παντόφλες όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιου είδους παντόφλες μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας ανακουφίσουν από τον πόνο στο τέλος της μέρας.

 

category: 
happy baby