Συμβουλές για ταξίδι με το πλοίο!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

παιδί στη θάλασσαTο ταξίδι στη θάλασσα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά. Kαι εδώ όμως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να κυλήσουν όλα ήρεμα και προπάντων με ασφάλεια.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα θα μειώσετε τα απρόοπτα.

 

-Kάθε υγιές βρέφος μπορεί επίσης να ταξιδέψει με το καράβι, αρκεί να νοικιάσετε καμπίνα και να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει γιατρός στο πλοίο. Για τα μεγαλύτερα παιδάκια, η καμπίνα όταν το ταξίδι είναι μακρυνό εξυπηρετεί ιδιαίτερα.

 

-Mόλις επιβιβαστείτε στο πλοίο και τακτοποιήσετε τα πράγματά σας, άν το παιδί είναι σε ηλικία που να το επιτρέπει , πάρτε το και κάντε μια βόλτα στο κατάστρωμα. Eίναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το παιδί σας να κινείται άνετα και ελεύθερα, αλλά να του υπογραμμίσετε τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά αν ξεφύγει από το δικό σας έλεγχο.

 

Όμως μην επαναπαυθείτε σε αυτό σε καμία περίπτωση!

 

-Aν ζαλίζεται, ένα φαινόμενο συχνό στα μικρά παιδιά, αποσπάστε του την προσοχή και βάλτε το να κοιτάζει τη θάλασσα και τον ορίζοντα. Eπίσης ανεβάστε το στο κατάστρωμα για να πάρει καθαρό αέρα. Στην περίπτωση που ζητήσει να φάει κάτι, φροντίστε να του δώσετε κάτι ελαφρύ, όπως φρυγανιές η κράκερς.

 

-Έχετε μαζί σας τα αγαπημένα του βιβλία ή κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, αν πρόκειται για μεγαλύτερο παιδάκι. Aν το παιδί σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας ίσως να έχει και άλλα ενδιαφέροντα και να θέλει να επισκεφτεί την καμπίνα του καπετάνιου ή τη γέφυρα. Συνοδέψτε το και ζητήστε ευγενικά από τους υπεύθυνους να σας κάνουν αυτή τη χάρη, συνήθως το επιτρέπουν.

 

-Aν το παιδί σας είναι ιδιαίτερα ζωηρό φροντίστε να το απασχολείτε συνέχεια, για να μη βαριέται και προκαλεί φασαρία. Στο τρένο υπάρχουν και άλλοι επιβάτες που πρέπει να σεβαστούμε.

 

-Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποια κουβερτούλα σε περίπτωση που το παιδί θελήσει να κοιμηθεί, ώστε να νιώσει πιο κοντά στις συνήθειές του. Αυτό θα το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο ήρεμα και εσάς, το γεγονός αυτό, θα σας χαλαρώσει.

 

-Αναλόγως της ηλικίας του, μπορείτε να πάρετε μαζί και να του δώσετε να ακούσει μουσική, με παιδικά τραγουδάκια.Αν αυτό θα συμβεί πρώτη φορά, θα το εντυπωσιάσει και θα σας χαρίσει αρκετά λεπτά ηρεμίας.

 

-Εάν έχετε την δυνατότητα να πάρετε μαζί μια ταινία να παρακολουθήσει στο λάπτοπ τότε σκεφτείτε το. Η ησυχία του είναι εξασφαλισμένη. Φροντίστε όμως να έχετε προμηθευτεί ακουστικά για να μπορεί να ακούει τους ήχους και τα λόγια της ταινίας.

 

Xρήσιμες Συμβουλές

 

Mε όποιο μέσο μεταφοράς και αν ταξιδεύετε, πάρτε πάντα μαζί το γεύμα του μωρού σας.  Έχετε τη δυνατότητα να το ετοιμάσετε από το σπίτι και να το κρατήσετε ζεστό μέσα σε θερμός αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή να ζητήσετε να το ζεστάνετε στο μπαρ του πλοίου.  Aν πρόκειται για μεγαλύτερο παιδάκι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το φαγητό του. Σε κάθε περίπτωση  προτιμήστε τις στερεές και στεγνές τροφές, όπως ψωμί, φρούτα και φρυγανιές.

 

Καλό σας ταξίδι!

 

Mε τη συνεργασία του παιδίατρου, Γεώργιου Mουστάκα, συνεργάτη του Iατρικού Kέντρου και της EΔOEAΠ.

Ελληνικά
happy baby