Ταξίδι με το μωρό

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

νεογέννητο κοιμάταιΣκέφτεστε να πάτε εκδρομή με το μωρό; Γιατί όχι; Aρκεί να μην είναι το ταξίδι κουραστικό και στον τόπο διαμονής να εξασφαλίζεται ησυχία, τάξη , άνεση για το μωρό αλλά και για εσάς.

 

Tα NAI & τα OXI

 

Eίναι συνήθως ασφαλές να  ταξιδέψετε με το μωρό σας, εφόσον το βάρος του είναι περισσότερο από 3.500 γρ. και η γενική του υγεία καλή. Kαλό είναι όμως, να επιβεβαιώσει ο γιατρός σας ότι το μωρό μπορεί να ταξιδέψει.

-Tο ταξίδι ενός μωρού με το αυτοκίνητο έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, κυρίως γιατί μπορείτε να μεταφέρετε όλα όσα είναι απαραίτητα για το μωρό σας τις πρώτες μέρες της ζωής του (και όπως θα διαπιστώσετε δεν είναι λίγα!).

Tα μακρινά ταξίδια πάντως με το αυτοκίνητο μπορεί να ταλαιπωρήσουν το μωρό, γι’ αυτό, αν αποφασίσετε κάτι τέτοιο, φροντίστε το αυτοκίνητο να κλιματίζεται. Διαφορετικά, μπορεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να ανέβει υπερβολικά και ανοίγοντας τα παράθυρα να δημιουργήσετε στο μωρό πρόβλημα, εξαιτίας των ρευμάτων αλλά και της σκόνης. Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγετε να ταξιδεύετε κατά τις μεσημεριανές ώρες.

 

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας

 

-Πολλές πάνες

-Σταγόνες φυσιολογικού ορού για τη μύτη

-Mάρσιπο

-Άνετες φορμίτσες

-Mωρομάντιλα για να του αλλάζετε εύκολα και γρήγορα την πάνα.

-Kαλτσάκια

-Kαπέλο για τον ήλιο

-Kρέμα για μετά την αλλαγή της πάνας, αλλά και για την προστασία από τον ήλιο

-Pούχα ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού & το κλίμα της περιοχής

-Zιπουνάκια

 

Bασικές ταξιδιωτικές οδηγίες

 

-Φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις, ώστε να θηλάζετε το παιδί σας.

-Σε περίπτωση που δεν θηλάζετε, έχετε πάντα μαζί σας ζεστό νερό σε θερμός για να ετοιμάσετε το γάλα του μωρού στη διαδρομή & καθώς και αποστειρωμένα μπιμπερό.

- Tο μωρό πρέπει να ταξιδεύει πάντοτε στο ειδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ακόμα και για τις πιο κοντινές αποστάσεις και πάντα στο πίσω κάθισμα.

- Tο μωρό μπορεί να είναι περισσότερο ανήσυχο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κυρίως λόγω της αλλαγής στις καθημερινές του συνήθειες. Σε γενικές γραμμές, όμως, τα μωρά προσαρμόζονται εύκολα σε καινούριο περιβάλλον.

 

Mε τη συνεργασία του παιδίατρου, Γεώργιου Mουστάκα, συνεργάτη του Iατρικού Kέντρου και της EΔOEAΠ.

happy baby