Ταξίδι με το τρένο

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μικρό κορίτσι παίζειΠρόκειται για το αγαπημένο μεταφορικό μέσο των παιδιών, γιατί κινούνται ελεύθερα και δεν περιορίζονται στη θέση τους. Aρκεί βέβαια να μην υπάρχει πολύς κόσμος, ώστε όλοι να ευχαριστηθείτε το ταξίδι.

Διότι ευχαριστημένα παιδιά, σημαίνει και ευχαριστημένους γονείς!

 

Tι να προσέξετε:

-Aν ταξιδεύετε με μωρό, πάρτε μαζί το ειδικό καθισματάκι και προσαρμόστε το στη θέση ή πάρτε το ρηλάξ που μεταφέρεται εύκολα και μπορείτε άνετα να το βάλετε δίπλα σας.

-Aφήστε το παιδί σας να κινείται άνετα μέσα στους χώρους του τρένου, φυσικά υπό τη δική σας επίβλεψη.

-Φροντίστε να πάρετε μαζί σας, φαγητό για το παιδί αλλά και για εσάς, καθώς δεν θα βρείτε στο τρένο.Επίσης φροντίστε για κάποια σνάκ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μην πάρετε μαζί σας τίποτε βαρύ που μπορεί να  προκαλέσει εμετό στο παιδί, αλλά αντίθετα προτιμήστε τις στερεές και στεγνές τροφές, όπως ψωμί, φρούτα και φρυγανιές.

 

-Tο ειδικό τραπεζάκι που υπάρχει στο πλαϊνό μέρος των καθισμάτων είναι πολύ πρακτικό για την περίπτωση που τα παιδιά θέλουν να διαβάσουν, να ζωγραφίσουν ή να φτιάξουν κάποιο παζλ.

-Aν το παιδί σας είναι ιδιαίτερα ζωηρό φροντίστε να το απασχολείτε συνέχεια, για να μη βαριέται και προκαλεί φασαρία. Στο τρένο υπάρχουν και άλλοι επιβάτες που πρέπει να σεβαστούμε.

-Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποια κουβερτούλα σε περίπτωση που το παιδί θελήσει να κοιμηθεί, ώστε να νιώσει πιο κοντά στις συνήθειές του. Αυτό θα το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο ήρεμα και εσάς, το γεγονός αυτό, θα σας χαλαρώσει.

-Αναλόγως της ηλικίας του, μπορείτε να πάρετε μαζί και να του δώσετε να ακούσει μουσική, με παιδικά τραγουδάκια.Αν αυτό θα συμβεί πρώτη φορά, θα το εντυπωσιάσει και θα σας χαρίσει αρκετά λεπτά ηρεμίας.

-Εάν έχετε την δυνατότητα να πάρετε μαζί μια ταινία να παρακολουθήσει στο λάπτοπ, έχετε κερδίσει στα σημεία! Η ησυχία του είναι εξασφαλισμένη. Φροντίστε όμως να έχετε προμηθευτεί ακουστικά για να μπορεί να ακούει τους ήχους και τα λόγια της ταινίας.

 

Καλό σας ταξίδι!

 

Mε τη συνεργασία του παιδίατρου, Γεώργιου Mουστάκα, συνεργάτη του Iατρικού Kέντρου και της EΔOEAΠ.

Ελληνικά
happy baby