ΥΔΡΟΧΟΑΚΙΑ (20/01-19/02)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλοΜε βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για τα χαρακτηριστικά του παιδιού Υδροχόου.

Υδροχόος :Γενικά Χαρακτηριστικά

 

Τα Υδροχοάκια είναι ίσως τα πιο εξελιγμένα νοητικώς παιδιά του ζωδιακού κύκλου!

 

Έχουν μια δική τους φιλοσοφία ζωής, που γίνεται ορατή από την… κούνια ακόμη,  αυτά τα ξεχωριστά παιδιά του Ουρανού (του κυρίαρχου πλανήτη του ζωδίου τους) και ένα μυαλό που πραγματικά θα σας εκπλήξει από πολύ νωρίς.

Από βρέφη βιώνουν σταθερά μια δική τους πραγματικότητα και βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι θα τα ήθελαν όλα... αλλιώς.

Για τα μικρά αυτά, έστω και εάν είναι νωρίς για να το εκφράσουν με λόγια, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Για τα Υδροχοάκια η αντιλογία είναι ο κύριος τρόπος έκφρασής τους!

Σπάνια, αν όχι ποτέ, δέχονται κάτι έτσι όπως ειπώθηκε, και ακόμη πιο σπάνια το εφαρμόζουν όπως τους ζητήθηκε.

Αν αυτή η τάση τους δεν τιθασευτεί από νωρίς, το πιο πιθανό είναι, μεγαλώνοντας, να μην μπορούν να επικεντρωθούν σε έναν στόχο και να τον πραγματοποιήσουν, διότι θα αμφισβητούν τα πάντα και θα τα ανατρέπουν.

Περιορίστε, λοιπόν, τις…ανατρεπτικές διαθέσεις των μικρών σας και φροντίστε να τα προσγειώνετε σε κάθε περίπτωση. Μην προσπαθήσετε να καταστείλετε την ανεξαρτησία τους με βίαιο τρόπο, γιατί μάλλον θα βρεθείτε μπροστά σε επανάσταση!

Καλύτερα συζητήστε μαζί του, αναλύστε του τις απόψεις σας και αφήστε τον μικρό σας φιλόσοφο να σας πει κι αυτός τη δική του άποψη.

Άλλωστε, το μικρό έχει τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας και ακόμη περισσότερο να συνεργαστεί μαζί σας.

Δώστε του λοιπόν από νωρίς μια θετική κατεύθυνση σκέψης. Βοηθήστε το να κατανοήσει πως οι θεωρίες μπορεί να είναι καλές αλλά υπάρχουν και πρακτικές ανάγκες, οι οποίες χρειάζεται να καλύπτονται. επίσης

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο των ομάδων και των φίλων. Το μωρό σας είναι, μαζί με τους Ζυγούς και τους Διδύμους, από τα πιο κοινωνικά και αγαπητά παιδιά του ζωδιακού κύκλου.

Έχει έμφυτη την τάση της προσφοράς στους άλλους και, πολλές φορές, η προσφορά του φτάνει ακόμη και στην υπερβολή, προκειμένου να εκφραστεί.

Είναι τα παιδιά που μεγαλώνοντας (ειδικά αν έχουν πλανήτες στο γειτονικό ζώδιο των Ιχθύων) γίνονται οι σωτήρες των φίλων και των δικών τους, σε σημείο να παραμελούν τον εαυτό τους.

Έχουν έναν εξαιρετικό τρόπο να προσεγγίζουν τα προβλήματα των άλλων  και να βρίσκουν λύσεις, γι’ αυτό και γίνονται περιζήτητα.

Αγαπούν τους πάντες με μια απρόσωπη αγάπη. Από μικρά όλοι τα θεωρούν εγκεφαλικά παιδιά με δυνατό μυαλό και επειδή με το μυαλό τους κερδίζουν την επιβεβαίωση, γι’ αυτό και το αναπτύσσουν σε υπερβολικό βαθμό.

Μάθετε στο Υδροχοάκι σας, ότι η ευφυΐα είναι «θείο δώρο», αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να μπορεί να αγαπά και να αγαπιέται, ανεξάρτητα από αυτή!

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

αγάπη

Οι μικροί Υδροχόοι από τη φύση τους είναι πολύπλοκοι σαν χαρακτήρες.

Η διαπαιδαγώγηση ενός τόσο εξαιρετικού και διαφορετικού μικρού, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από εσάς.

Σεβαστείτε πρώτα απ’ όλα τη διαφορετικότητά του. Ο ειδικός ρόλος των Υδροχόων είναι να ανακαλύψουν και να μεταδώσουν την αλήθεια για το καλό όλων.Και το κάνουν από μικρά με τον δικό τους παράξενο, πολλές φορές εκκεντρικό, τρόπο.

 Παίξτε μαζί του, αφιερώστε του μέρος του χρόνου σας, όσο πιεσμένοι και αν είστε. Δείξτε του πόσο το αγαπάτε και πόσο σημαντικό πλάσμα είναι για εσάς.

Πηγαίνετε μαζί του περίπατους στη φύση. Συζητήστε, αλλά κυρίως ανταλλάξτε συναισθήματα μαζί του.

Αν ο μπαμπάς είναι πολυάσχολος, μην προσπαθήσετε να γίνετε ταυτόχρονα  και μπαμπάς και μαμά για το μικρό σας, για να καλύψετε την πατρική απουσία, διότι με αυτό τον τρόπο, είναι πιθανό να μπερδέψετε το μικρό σας, παρά να το βοηθήσετε.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας, αν νιώθετε ότι παραμελεί τον μικρό Υδροχόο. Εξηγήστε του γιατί είναι σημαντικό να είναι συνεπής στο ρόλο του πατέρα, όχι μόνο ως παρουσία αλλά κυρίως συναισθηματικά.

Προσπαθήστε να κατανοήσετε το Υδροχοάκι σας, και να το βοηθήσετε να εξελιχθεί όπως αυτό ξέρει και θέλει.

 

Η Υγεία του

ξύλινο αλογάκι

Έχουν μέτρια σωματική δραστηριότητα και ζωτικότητα που αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο από την εγκεφαλική τους υπερλειτουργία.

Προτρέψτε λοιπόν, το Υδροχοάκι σας από νωρίς στον αθλητισμό.

 Το ευαίσθητο σημείο των μικρών Υδροχόων είναι η καρδιά και οι αστράγαλοι. Επίσης, συχνά παρουσιάζουν αλλεργίες παντός τύπου.

Τι μπορείτε να κάνετε:πείστε το Υδροχοάκι σας, να συμμετέχει σε ομαδικά αθλήματα ή ακόμη καλύτερα, σε πολεμικές τέχνες που θα τονώσουν τη ζωτικότητά του και θα εξισορροπήσουν την ενέργειά του.

 

Το φαγητό του

 

Τα Υδροχοάκια είναι δύσκολα στο φαγητό. Έχουν μια τάση να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν διατροφική αξία.φαγητό

Προτιμούν κυρίως τα γλυκά, τις σοκολάτες, τα σνακ και τα φαγητά τύπου φαστ-φουντ. Εσείς λοιπόν φροντίστε να ακολουθούν ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, αλλά μην τα πιέσετε ιδιαίτερα, γιατί θα αντιδράσουν.

Εμπλουτίστε με τρόπο, το ημερήσιο διαιτολόγιό τους με γαλακτοκομικά, λαχανικά, φρούτα και όσπρια. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο πρωινό τους.

Επίσης αντικαταστήστε τα κάθε λογής γλυκά και σνακ με μέλι, κουάκερ, δημητριακά και σπιτική γλυκιά μαρμελάδα, που τους είναι απαραίτητα.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

αρκουδάκι

Διαλέξτε για το Υδροχοάκι σας απλά ρούχα σε γαλάζιο, ραφ και μπλε λουλακί. Φορμούλες, φαρδιά παντελόνια με πολλές τσέπες και εξώραφα εκκεντρικά μπουφανάκια και παπούτσια με ορθοπεδικές προδιαγραφές είναι ό,τι καλύτερο για τα αγοράκια του ζωδίου.

Επιλέξτε εκκεντρικά κουρέματα που ξεχωρίζουν, για τις μικρές του ζωδίου καθώς & φουστίτσες με πολλά λουλουδάκια σε εκκεντρικά χρώματα, παράξενα κοκαλάκια και αξεσουάρ, ρολόγια και όμορφες καρφίτσες και γενικά ό,τι πιο μοντέρνο και ξεχωριστό.

 

 

Διακόσμηση & style!

 

Ένα φωτεινό δωμάτιο που εκπέμπει ηρεμία, ώστε να χαλαρώνει το υπερδραστήριο μυαλό του, είναι αυτό που χρειάζεται ο μικρός σας Υδροχόος.μια φορά και εναν καιρό

Μπλε λουλακί, ανοιχτό μοβ, κίτρινο και γαλάζιο είναι τα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν.

Κρεμάστε αεροπλανάκια, πόστερ με διαστημόπλοια, πλανήτες και γαλαξίες στους τοίχους του και αφήστε το να ...ταξιδεύει νοητικά!

 Επίσης, διαλέξτε την επίπλωση του δωματίου του σε μπλε χρώμα.

Τέλος, διαλέξτε πάπλωμα, κουρτίνες ή ταπετσαρία σε μπλε ή κίτρινο χρώμα, με διαστημικά θέματα ή γαλαξίες.

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

Οι μικροί Υδροχόοι έχουν πολλά ταλέντα και ικανότητες. Το μόνο που χρειάζονται είναι ζωτικό χώρο και…όραμα,καθώς και την ευκαιρία να το εκφράσουν!

 ξύλινα τουβλάκιαΔώστε, λοιπόν, από νωρίς ένα όραμα στους μικρούς Υδροχόους, που να τους καλύπτει και να τους δραστηριοποιήσει. Δώστε τους τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν ενδιαφέροντα πρακτικά  θέματα στην καθημερινότητά τους, για να μη βαριούνται και αδρανούν.

Τα Υδροχοάκια είναι ταλαντούχα στο πνεύμα και τις τέχνες, στις κατασκευές, στους υπολογιστές, στο γράψιμο, στους αριθμούς, στο θέατρο, στη μουσική και, πάνω απ’ όλα, είναι ταλαντούχοι σαν φίλοι.

Ξέρουν από μωρά πώς να δημιουργούν, να στηρίζουν και να διατηρούν μια φιλία. Επίσης, το κοφτερό μυαλό τους τα κάνει καταπληκτικούς συνομιλητές.

Η βασική τους αδυναμία όμως είναι ότι βαριούνται καθετί που έχει να κάνει με σωματική άσκηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ισορροπία μεταξύ εγκεφαλικής και σωματικής δραστηριότητας.

Μάθετέ τα οπωσδήποτε λοιπόν από νωρίς, τα οφέλη και τη χαρά της άθλησης.

 Επίσης μάθετέ τους την τάξη και την οργάνωση, καθώς και τη συνέπεια, γιατί οι μικροί σας…Αϊνστάιν μπορεί να σας εκπλήξουν με τις σκέψεις τους, αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου πρακτικοί!

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη.

Ελληνικά
happy baby