ΖΥΓΑΚΙΑ (23/09-22/10)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλοΜε βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το παιδί που ανηκει στο ζώδιο των Ζυγών.

Γενικά Χαρακτηριστικά

 

Τα Ζυγάκια είναι από μικρά φημισμένα για το ακαταμάχητο χαμόγελό τους . Ένα χαμόγελο που στόχο έχει να γοητεύσει και να έλξει τους άλλους!

Ίσως είναι τα πιο κοινωνικά παιδιά, τα μικρά αυτού του ζωδίου.Έχουν ανάγκη την παρέα, είναι αδύνατο να μείνουν μόνα τους . Έχουν πάντα ανάγκη την παρουσία των άλλων γύρω τους και έχουν γεννηθεί ξέροντας πώς να το πετυχαίνουν..

 Τα Ζυγάκια χρησιμοποιούν τους άλλους γύρω τους για να ενεργοποιηθούν & μόλις τα καταφέρουν, εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Πάντως η τάση τους να προσκολλούνται μπορεί εύκολα να  βελτιωθεί , αν έχουν τη σωστή διαπαιδαγώγηση από μωρά.

Τα Ζυγάκια, μαθαίνουν καλούς τρόπους και είναι έτοιμα να παραχωρήσουν τα παιχνίδια τους πανεύκολα , ενώ όπως θα έχετε σίγουρα  προσέξει, γοητεύονται από το  είδωλο τους σε καθρέφτες και  βιτρίνες.

Ο ναρκισσισμός  είναι βασικό χαρακτηριστικό των παιδιών της Αφροδίτης & ίσως του Απόλλωνα.

Τα Ζυγάκια έχουν ανεπτυγμένο το στοιχείο της αισθητικής, της αρμονίας, του καλού γούστου & της συνεργασίας.

 Εξαιτίας δε, της αντίληψής τους για την ομορφιά και την αρμονία στο περιβάλλον τους, συχνά δυσφορούν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν, όταν γύρω τους υπάρχει κακογουστιά.Η καλαισθησία τους είναι παροιμιώδης!

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

 

Σεβαστείτε την ευαισθησία και την αισθητική του μικρού σας Ζυγού. «Γεμίστε» το βρέφος σας με την αγάπη και την παρουσία σας. Για να γίνει ένας ισορροπημένοςαγάππ ενήλικας , πρέπει να έχει από τους γονείς του την κατάλληλη υποστήριξη , φροντίδα και διαπαιδαγώγηση.

Επειδή πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο τύπο παιδιού, η ευθύνη σας είναι  μεγάλη στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Δώστε του αγάπη και στοργή  και να είστε σίγουροι ότι θα βρει τον τρόπο να λάμψει ως ενήλικας.

Τα Ζυγάκια,είναι εύκολα παιδιά, φαινομενικά γλυκά και μειλίχια απέναντι σε όλους.Συνεργάσιμα, μετρημένα, έχουν πάντα μια καλή κουβέντα στο στοματάκι τους για τον καθένα.

 Η τάση τους αυτή, να θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, ξεκινά από την ανάγκη τους να είναι και αποδεκτά από όλους. Και αυτή η τάση τους σχετίζεται με την ανασφάλεια  της πτώσης του Ήλιου τους (πατέρα) .

Τα Ζυγάκια έχουν,περισσότερο από κάθε άλλο ζωδιακό τύπο την ανάγκη  ενός πατρικού προτύπου δίπλα τους, που να τα αγαπά χωρίς περιορισμούς και να τα αποδέχεται.

Έχουν ανάγκη να αισθάνονται προστατευμένα από αυτόν και αποδεκτά . Σεβαστείτε την ανάγκη του μικρού σας Ζυγού για αρμονία και ισορροπία .

Μάθετε το μικράκι σας να είναι αποφασιστικό, δυναμικό και αυτόνομο, σεβόμενοι την ευαίσθητή του φύση.

Μην του ασκείτε σκληρή κριτική και μην το απορρίπτετε, έστω και με έμμεσους τρόπους.

Εξίσου σημαντική είναι  η παρέμβαση της μητέρας, στην διαπαιδαγώγηση του μικρού Ζυγού. Η αγκαλιά και η αγάπη της θα είναι βασικό στήριγμα σε όλη του τη ζωή.

 Το σημείο όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή  είναι   οι σχέσεις μεταξύ των γονέων. Οι μικροί Ζυγοί έχουν ιδιαίτερα αυξημένη την ανάγκη της αρμονίας, της συνεργασίας και της ισορροπίας, οπότε οι ισορροπημένες και αρμονικές σχέσεις στην οικογένεια παίζουν καθοριστική σημασία για την ομαλή τους εξέλιξη.

 

 

Η Υγεία τους

 

ξύλινο αλογάκιΤο βασικό χαρακτηριστικό των μικρών Ζυγών είναι η ανάγκη τους για αρμονία & ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Ευαίσθητα σημεία των Ζυγών είναι η μέση και τα νεφρά τους, δύο σημεία στο κέντρο του σώματος, το ζώδιό τους εξάλλου, βρίσκεται στο μέσο του ζωδιακού κύκλου.

Τα νεφρά βοηθούν την αποβολή τοξινών από το σώμα (ισορροπία) και η μέση κρατά ζυγισμένο το σώμα (αρμονία).

Προκειμένου να διατηρήσουν την πολυπόθητη ισορροπία στις σχέσεις τους, τα Ζυγάκια μπορούν να καταπιέσουν τον εαυτό τους υπερβολικά.

 Έτσι αρχίζουν να συσσωρεύονται καταπιεσμένα συναισθήματα μέσα τους, τα οποία συγκρατούν τοξίνες στο σώμα, με αποτέλεσμα τη κακή λειτουργία του οργανισμού τους.

Παίρνοντας επάνω τους διάφορες δυσαρμονικές καταστάσεις τις οποίες προσπαθούν να ισορροπήσουν - και τις οποίες οι μικροί τους ώμοι δεν μπορούν να αντέξουν – μπορεί να εμφανίσουν πόνους στη μέση, τους ώμους και την πλάτη, νυχτερινές ενουρήσεις, καθώς και μελαγχολία.

Τι μπορείτε να κάνετε: είναι σημαντικό να μάθετε από νωρίς στα μικρά σας Ζυγάκια, πώς να δημιουργούν ισορροπημένες σχέσεις, που να τους προσφέρουν ουσιαστική κάλυψη και όχι μόνο μια καλή δημόσια εικόνα.

Αν καταφέρουν να κατανοήσουν ότι προέχει ο εαυτός τους και όχι η εικόνα που θέλουν να είναι αρεστή στους άλλους, θα αισθάνονται καλά.

 

Το φαγητό τους

φαγητό

Ως παιδί της Αφροδίτης, το Ζυγάκι σας, έχει μια τάση υπερβολής, όσον αφορά στις διατροφικές του συνήθειες.

 

Περιορίστε την επιθυμία του για γλυκά, σνακ, αναψυκτικά και λιχουδιές.

Αν του πείτε ότι όλα τα γλυκά,δεν κάνουν καλό στην εξωτερική του εμφάνιση, θα ακολουθήσει άμεσα την συμβουλή σας,διότι το Ζυγάκι είναι τρομερά νάρκισσος.

 Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό του, από νωρίς με πολλά λαχανικά και φρούτα. Επίσης ετοιμάζετέ του νόστιμες σούπες και αρκετά όσπρια. Μάθετέ το να πίνει αρκετό νερό, χυμούς και γενικά πολλά υγρά.

Τα μικρά Ζυγάκια θα φάνε οτιδήποτε τους δώσετε, αρκεί βέβαια, να είναι όμορφα σερβιρισμένο, έτσι ώστε να τους είναι αρεστό στο μάτι!.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

 

 

αρκουδάκι«Όλα με μέτρο» είναι η χρυσή συνταγή για τα Ζυγάκια. Σπορ αλλά και αμπιγέ ρούχα, σε ζωντανά χρώματα, είναι ιδανικά για τα πιο καλοντυμένα  και chic παιδιά, του ζωδιακού κύκλου.

Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κουπ των μαλλιών τους: κάτι μοντέρνο και ιδιαίτερο είναι ακριβώς αυτό που τους ταιριάζει.

Για τα κοριτσάκια διαλέξτε βελούδινα φορεματάκια, ζακετάκια σε γλυκά χρώματα, σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του ροζ και του γαλάζιου.

Η έμφυτη κοκκεταρία τους θα τα κάνει να νιώθουν υπέροχα!

 

 

 

Διακόσμηση & style!

 

 

Το σημαντικό για τον μικρό Ζυγό είναι ο χώρος όπου ζει να διαθέτει αισθητική ισορροπία και αρμονία. Αγαπημένοι του τόνοι, είναι το μπλε και το γαλάζιο,ενώ επιλέξτεμια φορά και εναν καιρό διακριτικά παλ χρώματα για τους τοίχους του δωματίου τους.

Δώστε επίσης προσοχή ώστε τα έπιπλα και τα αντικείμενα του δωματίου τους, να είναι σε κίτρινη ώχρα και ανοιχτό πορτοκαλί.

Βάλτε σε κάποιο σημείο  μουσικά όργανα και φτιάξτε μια γωνά με χρώματα και ένα καβαλέτο, ώστε να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

 

 

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

 

Τα Ζυγάκια είναι παιδιά προικισμένα με αναρίθμητα ταλέντα. Χρειάζονται όμως συνεχή ενθάρρυνση για να τα εκφράσουν. Ενισχύστε λοιπόν θετικά, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους και ωθήστε την καλλιτεχνική τους φύση.

 ξύλινα τουβλάκιαΕίναι ταλαντούχα στην μουσική, γι’ αυτό ενισχύστε το μουσικό τους ταλέντο από νωρίς, χαρίζοντάς τους παιδικά μουσικά όργανα αλλά και βάζοντάς τα να ακούνε από βρέφη, κλασική μουσική.

Επίσης τα Ζυγάκια είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα στη ζωγραφική και τη διακόσμηση. Ζωγραφίστε μαζί τους και προτρέψτε τα να χαρίσουν τις ζωγραφιές τους σε όσους αγαπάνε.

Επίσης έχουν ταλέντο στην υποκριτική και στην αρχιτεκτονική χώρων και κήπων. Στη γυμναστική το Ζυγάκι, διακρίνεται ιδιαίτερα στα πατινάζ, την ενόργανη γυμναστική και το στίβο.

 Αλλά το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι οι σχέσεις του με τα άλλα παιδάκια. Τα Ζυγάκια γίνονται από μικρά περιζήτητα στις παρέες. Ενισχύστε αυτή την έμφυτη κοινωνικότητά του, αλλά συγχρόνως φροντίστε,ώστε να μην εξαρτάται από τις σχέσεις ή τη γνώμη των άλλων.

 Μάθετέ του να έχει εμπιστοσύνη στη δική του γνώμη,στον εαυτό του & στην ξεχωριστή του προσωπικότητα. Προτρέψτε το, να παίρνει πρωτοβουλίες και πείτε του ότι οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι πάντα αρμονικές. 

 

Aπό τον Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby