Αγόρι ή κορίτσι;

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

αγόρι κορίτσιΤο πρώτο πράγμα που κάθε έγκυος διερωτάται κοιτάζοντας την κοιλιά της, τους πρώτους μήνες, είναι: «Άραγε είναι αγόρι ή κορίτσι;».

 

Η μόνιμη απορία κάθε μέλλουσας μαμάς, που ξεκινάει να κάνει όνειρα και να φαντάζεται τη ζωή με το παιδί της, σχετίζεται με το φύλο!

Βεβαίως, το ζήτημα είναι και πρακτικό, ειδικά για τους γονείς που ανήκουν στους οπαδούς τού «όλα ροζ ή όλα μπλε»!

Τι χρώμα θα βαφτεί το δωμάτιο, τι χρώμα θα είναι τα ρούχα του μωρού, τι ζιπουνάκια θα πλέξει η γιαγιά (αν υπάρχουν ακόμα γιαγιάδες που να το κάνουν)!

Φυσικά εννοείται πως κάθε μανούλα το πρώτο πράγμα που εύχεται ή θα έπρεπε να εύχεται είναι να βγει γερό το μωρό και η ίδια να έχει μια ομαλή εγκυμοσύνη. Όμως το ζήτημα «αγόρι ή κορίτσι» πυροδοτείται και από τους συγγενείς και τους φίλους, που κοιτάζουν αν η κοιλιά είναι στρογγυλή ή αν η μαμά έχει περίεργες ορέξεις και άλλα σχετικά! Οι περισσότερες δοξασίες, φυσικά, δεν έχουν καμία επιστημονική ισχύ, ωστόσο κάποιες γυναίκες επιμένουν ότι μπορούν να προβλέψουν το φύλο του μωρού!

Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ αστείου και σοβαρού, το πρώτο σας μέλημα είναι να διατηρείστε υγιής. Τραφείτε σωστά, κάντε ασκήσεις ηρεμίας, όπως αυτές που σας προτείνουμε στα άρθρα μας, αλλά και απλές ασκήσεις ευεξίας, ενώ παράλληλα το άρθρο μας για τις βιταμίνες θα σας λύσει κάθε απορία για το τι χρειάζεστε σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο της ζωής σας. Πάνω απ’ όλα, όμως, φροντίστε να διατηρείτε μια υγιή σχέση με το γιατρό σας, που θα σας κατατοπίζει και θα σας φροντίζει.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι η εγκυμοσύνη είναι η πλέον αξιοθαύμαστη και αξιοπερίεργη περίοδος στη ζωή σας!

 

happy baby