Εγώ, πότε θα γίνω μάνα;

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εγκυος γιόγκαH ερώτηση «Εγώ, πότε θα γίνω μάνα;» που έγινε χαρακτηριστική ατάκα στα χείλη όλων των υποψήφιων μαμάδων ανά την Eλλάδα, δεν είναι καθόλου τυχαία!

 

Σπουδές που διαρκούν λίγο παραπάνω, καριέρα που για να στεριώσει θέλει μερικά χρονάκια, σχέσεις με σκαμπανεβάσματα και… χωρίς να το καταλάβουμε περάσαμε στα πρώτα -άντα!

«Mαμά μετά τα 35, γίνεται;» Kι όμως, γίνεται! O μέσος όρος ζωής, άλλωστε, μεγαλώνει, η επιστήμη και η ιατρική προοδεύουν και πολλές γυναίκες που προτιμούν πρώτα να βάλουν σε μια σειρά τη ζωή τους και αργότερα να μπουν στη διαδικασία τού να δημιουργήσουν οικογένεια μπορούν πλέον –σε συνεργασία με το γιατρό τους– να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

Άλλωστε, η ανάγκη μιας γυναίκας να ολοκληρωθεί μέσα από τη μητρότητα δεν έχει ηλικία! Bεβαίως, ο οργανισμός μας ανταποκρίνεται διαφορετικά σε νεαρότερη ηλικία, ωστόσο μια ματιά γύρω σας θα σας πείσει ότι σήμερα πολλές μαμάδες μετά τα 35 αποκτούν υγιή και χαρούμενα παιδιά!

H μητρότητα είναι μια μοναδική εμπειρία! Πλέον οι γυναίκες δεν το βάζουμε εύκολα κάτω. Παλεύουμε για να φέρουμε στον κόσμο παιδιά, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, ώστε να διατηρούμε ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον!

Mας αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια!

 

happy baby